www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Balıkçılar zabıta tarafından denetlendi

   Balıkçılar zabıta tarafından denetlendi

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler, halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda, güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapmaları için M

Denetimlerde balığın tazeliği, ebatları ve etiket kontrolleri yapılırken, yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadı. Mer-pa başta olmak üzere diğer semt Pazar yerlerindeki balık tezgahlarının rutin olarak denetlenmesiyle ilçe halkının gönül rahatlığı ile alışveriş yapmaları hedefleniyor.

 

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerinde iştirak ettiği denetimlerde Mer-pa kapalı pazaryerinde faaliyet gösteren 14 balık ve su ürünlerine ait tezgah denetimden geçti.

 

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

Denetimler kapsamında balığın tazeliği, satışa sunulan balıkların ebatları ile fiyatını belirten etiketlerin konulması, satış yapan elemanların kılık kıyafet ve hijyen şartlarını taşıması, pazarcı esnafımızın bağırarak satış yapmamaları, kendilerine tahsis edilen yerde satış yapmaları ve balık atıklarının vb. çevreyi rahatsız edecek şekilde olmaması hususlarına dikkat edildi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmazken, Mer-pa başta olmak üzere diğer semt Pazar yerlerindeki balık tezgahlarının rutin olarak denetleneceği ve kontrollerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

 

?HALK SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİMİZ?

Balık tezgahlarına yönelik gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; ?Halk Sağlığı birinci önceliğimiz. İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır. Son olarak belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, Mer-pa kapalı pazaryerinde faaliyet gösteren 14 balık ve su ürünlerine ait tezgahı denetimden geçirdi. Bu tür denetimler diğer semt pazaryerlerindeki balık tezgahlarında da yapılıyor. Amacımız her zaman olduğu gibi halkımızın kaliteli, temiz, taze balıkları tüketmesini sağlamaktır. Çok şükür Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadı. Geçen dönem, yapılan kontroller ve esnafın duyarlılığı sayesinde balık sezonunu güzel geçirmiştik. Herhangi bir problemle karşılaşmadan halkımızın kaliteli balık tüketmesini temin etmiştik. Bu seneki kontrollerimizi de sıklaştırarak sürdürüyoruz. Halk sağlığının korunması, İnegöl´de yaşayan herkesin güvenle alışveriş yapması için sıkı bir denetim uyguluyoruz? dedi.

 

?DENETİMLER ANİDEN VE ZAMANSIZ YAPILIYOR?

Denetimlerin aniden ve zamansız yapıldığını da vurgulayan Taban; ?İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca halk sağlığına öncelik vererek üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25