DOKTORU REHİN ALDI

 DOKTORU REHİN ALDI

Tedavi için İnegöl Devlet Hastanesi Psikiyatri kliniğine gelen genç, doktorunun izinli olduğunu öğrenince klinikteki bir psikoloğu bıçakla rehin aldı. Hasta genci ikna etmek kolay olmadı. Uzun süren ikna çabaları sonucu sakinleştirilen genç, bir gün önce

 

Psikolojik sorunlar yaşayan 24 yaşındaki Salih A., dün İnegöl Devlet Hastanesi´nde dehşet dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Psikiyatri kliniğinde bıçakla doktoru rehin alan genç, güçlükle ikna edildi. Aynı genç bir gün önce de hap içip ardından kendini keserek intihar etmek istemişti.

DOKTORUN İZİNDE OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE ÇILDIRDI

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 10.00 sıralarında İnegöl Devlet Hastanesi Poliklinik bölümü Psikiyatri kliniğinde meydana geldi. İddiaya göre; yaşadığı bunalımdan dolayı bir süredir psikolojik destek alan Salih A.,Psikiyatri kliniğine giderek doktoruna muayene olmak istedi. Hasta Salih A., doktorunun izinde olduğunu öğrenince çılgına döndü. Kendisine ilgi gösterilmediğini gerekçe gösteren Salih A.,aynı bölümde görev yapan bir başka doktor Psikolog Kadir Çağıl Doğan´ı bıçakla rehin aldı.

1,5 SAATTE GÜÇLÜKLE İKNA EDİDİ

Doktorun rehin alınması sonrası hastanede kargaşa yaşanırken, yetkililerin ihbarı üzerine hastaneye çok sayıda Emniyet ve özel güvenlik görevlisi sevk edildi.Psikolojik sorunlar yaşayan Salih A.,Emniyet yetkililerindenaralarında sorun yaşadıkları nişanlısını getirmelerini istedi. Yapılan görüşmelerin ardından Salih A.´nın nişanlısı genç kız ikna edilerek Psikiyatri kliniğine getirildi. İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan´ın yaklaşık 1,5 saat süren ikna çabaları sonucunda Salih A., rehineyi serbest bırakarakteslim oldu.

KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Elindeki bıçağı Emniyet yetkililerine teslim eden Salih A.,talebi doğrultusunda yanına gelen nişanlısı ile bir süre konuştuktan sonra Emniyet ve özel güvenlik görevlilerinin refakatinde Acil Servis bölümüne giderek sağlık kontrollerinden geçirildi. Salih A., gerçekleştirilen kontrollerin ardındanHastane Morgu bölgesinden çıkarılarak Alanyurt Karakolu´na götürüldü.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

Öte yandan, Salih A. bir gün önce de hap içip intihar etmek istemişti. Hap içtikten sonra vücudunu da keserek intihar girişiminde bulunan genç, hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınmıştı.

MERAKLI GÖZLERLE OLAYI TAKİP ETTİLER

Sabah saatlerinde tedavi için hastaneye gelen vatandaşlar, Emniyet ekiplerini ve bölgedeki kalabalığı görünce olayı meraklı gözlerle takip ettiler. Bölgede oluşan yoğun kalabalık, Emniyet ve özel güvenlik görevlileri tarafından dağıtılırken Psikiyatri kliniğinin öğleden önce randevusu olan hastaların da randevuları mecburi olarak ertelendi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyete götürülüp ifadesi alınan Salih A., dün saat 15.00 sıralarında İnegöl adliyesine sevk edildi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32