www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Sesimize kulak verilmeli?

   ?Sesimize kulak verilmeli?

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, TBMM´de görüşülmeye başlanan Kanun Teklifi´nde yer alan ´Kara paket´ ve ´Kapalı Dolap´ uygulamalarına ilişkin maddelerin tekliften çıkarılması çağrısında bulundu.

 31 Ekim tarihinde TBMM´ye gönderilen ´Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Kanun Teklifinin´ Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu´nda görüşülmeye başlandığını hatırlatan Başkan Hakan İnkaya, ?Küçük esnaf ve sanatkarımızın bu konu ile ilgili endişesi çok büyük. Her yetkilinin bu konuyu çok iyi inceleyerek esnafımıza yardımcı olması gerekir. Çünkü küçük esnaf ekonominin barometresidir. Bu dalgalı ortamda ekonominin barometresi yok olursa, başta işsizlik olmak üzere her alanda artış görülür. Yeni getirilmek istenen ?Kara Kutu ve Kara Dolap´ uygulamasından uzak durulmalıdır?dedi.

 

KAÇAKLA BİRLİKTE VERGİ KAYBI DA ARTACAK

Kanun Teklifinde yer alan ´kara paket´ ve ´kapalı dolap´ uygulamaları hali hazırda ekonomik zorluklar ile boğuşan küçük esnafı daha da zora sokacağının altını önemle çizen, 2 milyona yakın esnaf ve sanatkarın temsilcisi konumundaki İnkaya, ?Bunlar; kaçağı artıracak, esnafa ek maliyet getirecektir. Enflasyon canavarıyla mücadele eden esnafımız ayın sonunu zor getiriyor. Bu uygulamalar esnafın gelirini daha da düşürür. Tüm Milletvekillerimiz küçük esnafın durumunu çok iyi inceleyip karar vermelidirler. Çünkü kaçağın artması beraberinde vergi kaybını da getirecektir? şeklinde konuştu.

 

BAKKAL VE BAYİ ODALARINDAN ORTAK ÇAĞRI VAR

Yaklaşık 200 bin bakkal esnafının temsilcisi olan yüzün üzerindeki Bakkal ve Bayi Odası Başkanlarının da ilgili Kanun Teklifine ilişkin ortak talepte bulunduğunu belirten İnkaya, ?Kanun Teklifi´nde esnaf ve tütün çiftçisi başta olmak üzere, özellikle ekonominin geçmekte olduğu sıkıntılı dönemde, yıkıcı etkisi olacak bazı hükümler bulunmaktadır. Kaçak sigara ticaretini artırmadan, sigara tüketimini gerçek anlamda azaltacak, yüzbinlerce bakkal esnafı ve çiftçinin ekonomik gelirini etkilemeyecek düzenlemenin oluşturulması için, ilgili maddelerin çıkarılması ve tüm paydaşların görüşlerinin alınarak yeniden oluşturulması önem arz etmektedir? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36