www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Yıpranma Payı? Talebi

 ?Yıpranma Payı? Talebi

Sağlık Sen İnegöl ve Bursa Şubesi Basın Sözcüsü Hüseyin Aydın, ?Yıpranma payı tamamı geçmişe dönük verilmeli? dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Sen İnegöl ve Bursa Şubesi Basın Sözcüsü Hüseyin Aydın, ?4 Haziran sonrası yeni bir Türkiye´ye uyandık, bu dönemde artık bürokratik oligarşi olamaması lazım. Siyasi iradenin hâkimiyeti daha önde olması lazım. Bu gün yıpranma payı geriye dönük işlemeyeceğiyle alakalı bir durum söz konusu. 2002 yılından sonra hastaneler yenilendi ve daha nitelikli hale getirildi. Sağlık çalışanlarının da hizmet sunduğu alanlar kaliteli hale geldi. Sağlık çalışanları 2002´den önceki kötü ortamlarda sağlık hizmeti verdiler, bu dönemden önce çalışan sağlık çalışanlarımız uzaydan gelmedi. Yıpranma payı veriliyorsa mutlaka geçmişe dönük olarak tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerekir. 2016 yılında yapılan düzenlemeyle birlikte milletvekillerinin ve gazetecilerin yıpranma payı 2008 yılından itibaren geçerli olmak kaydıyla verildi. Bu karar bizim için bir emsaldir, yıpranma payı tamamı geçmişe dönük verilmeli. Hiç olmazsa 2008 yılından itibaren yapılmalı, bu da olmaz derlerse Cumhurbaşkanımızın söz verdiği tarihten itibaren verilmesini talep ediyoruz? dedi.

 

EMEKLİ MAAŞLARINA ETKİ EDECEK

Hekimlerin emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeyi önemsediklerini söyleyen Aydın, sadece hekimlerin değil, bütün sağlık çalışanlarının emekli maaşının düşük olduğunu ifade etti. Bütün sağlık çalışanlarının emekli maaşlarının artırılması gerektiğini ifade eden Aydın, bunun için yapılması gerekenlerden birinin de ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olduğunu kaydetti. Aydın ayrıca, 3600 Ek göstergenin, bütün sağlık çalışanlarına verilmesinin de emekli maaşlarının artışına etki edeceğini dile getirdi. Tüm sağlık çalışanlarının emekli maaşlarının artırılmasına yönelik taleplerinin takipçisi olduklarını da belirten Aydın, ?Kanser cerrahisi ve organ nakli gibi özellikli tıbbi hizmetler veren hekimlerin döner sermaye katkı paylarının tavanlarında yükseltmeye gidilecek olması da memnuniyet vericidir. Ancak, burada dikkat edilmesi gereken husus, bu artış için gerekli kaynağın döner sermaye gelirlerinden oluşan havuz yerine dışarıdan bir sübvansiyonla desteklenmesi olmalıdır? dedi.

 

Metin Aydın, 3600 ek göstergenin de bir an önce hayata geçmesi, sağlıkta ek istihdamlar yapılarak çalışanların yükünün azaltılması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılarak emeklilikte yaşanan düşük maaş mağduriyetinin giderilmesi, 2014 yılı sonrasında ön lisans mezunu olanların da lisans tamamlama hakkından faydalanması ve tüm sözleşmelilerin kadroya alınması gerektiğini kaydetti.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29