www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

2014 KIŞINA ÖZEL DEKORASYON ÖNERİLERİ

2014 KIŞINA ÖZEL DEKORASYON ÖNERİLERİ

Bu yıl açık renklerin yerini kahverengi, bordo, gibi koyu tonlar alacak.

2014 kışına özel dekorasyon önerileri 0Kışa adım adım yaklaştığımız şu günlerde evimizi de kışa hazırlamanın vakti sizce de gelmedi mi? Bu mevsimde küçük değişiklikler ile büyük etkiler yaratılabileceğinin altını çizen evmambo.com uzmanları, evlerini daha konforlu ve sıcak bir hale getirmek isteyenlere önerilerde bulundu.

•Mumların samimi etkisinden yararlanın: Mumların dekoratif amaçlı kullanımının dışında aynı zamanda koku, renk ve biçimleriyle psikolojimiz üzerine etkileri olduğunu biliyor muydunuz? Yatak odanızda ya da banyolarınızda kullanacağınız mumlarla romantik bir etki yaratabilir, özel bitki yağlarından üretilen mumlarla da ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

•Farklı dokuda yastık ve halılar: Zemin ve minderlerinizde özellikle kadife gibi dokununca sıcak ve yumuşak bir his veren kumaşlar kullanın. Bu sayede odalarınızda sıcak ve rahat bir görünüm yakalayabilirsiniz.

•Ahşap ile evlere sıcak bir dokunuş: Ahşabın girdiği bütün mekanlara kattığı sıcaklık yadsınamaz. Siz neden bu etkiden faydalanmayasınız? Ahşap biblolar, kitaplıklar, raflar ve çerçeveler evinize otantik bir hava katacak.

•Çiçek etkisi: Odalarınızda belirli yerlere konumlandıracağınız çiçeklerle neşeli ve dinamik bir görünüm elde edebilir, evlerinizi kışın getireceği rehavetten uzak tutarak her daim canlılığı sağlayabilirsiniz.

•Renklerin gücünü keşfedin:yeni bir yılın getirdiği o yenilenme duygusunu yaşam alanlarınıza da taşımak isterseniz, evinizle uyumlu olacak şekilde renklerle oynayabilirsiniz. Çok büyük değişiklikler istemiyorsanız tek bir duvarınızı kışın soğukluğunu silecek kırmızı, turuncu gibi sıcak tonlardan birine boyamanız tahmininizden daha büyük bir etki yaratacaktır.

•Aydınlık mutfaklar: Kış kasvetini, en çok vakit geçirdiğiniz mekanlardan olan mutfağınızdan uzak tutun. Sarkıt avizelere ek olarak kullanacağınız duvar aplikleri ile hem daha aydınlık hem de daha şık bir ortam yaratabilirsiniz.

•Evimizin tamamlayıcısı perdeler: Ev dekorasyonumuzun tamamlayıcılarından perdelerimizin mevsimden mevsime farklı kullanımı olabilir. Genellikle yazın daha kısa ve detaysız perdeler kullanırken, kışın daha kalın ve uzun perde kullanılır. Hazır kış kapıdayken kullanacağınız desenli ve kalın kumaşlı perdeler ile evinize hareket ve stil kazandırabilirsiniz.

Bu yıl evlerde koyu renkler hakim

2014’te açık renklerin yerini mor, bordo, kahverengi gibi koyu tonlar alacak. Birbirinden farklı malzemeler ve kumaşlarla yapılmış kombinlerin kullanımı artacak. Asimetrik parçalar, aynalar, farklı aydınlatmalar ve metal objelerin yaygınlaşmasının yanı sıra gösterişten uzak, rahatlığın hakim olduğu koltuklar akşam ve hafta sonları evinde dinlenmek isteyenlere konfor ve şıklığı bir arada sunacak.



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87