www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tüketiciler yetki belgesi sorsun

 Tüketiciler yetki belgesi sorsun

Taşınmaz ticaretinin 1 Ocak itibarıyla değiştiğini belirten İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Melih Uçaravcı , "Artık portallar emlak işletmelerinin yetki belgeleri yoksa ilanlarını yayınlayamayacak ve üye yapamayacak."dedi.

Emlak aracılık faaliyetlerinin sadece yetki belgesi alan işletmeler tarafından yapılabileceğini belirten Uçaravcı “Artık 1 Ocak tarihinden sonra yetki belgesi ile ilgili kanun yürürlüğe girdi, bu denetimlerin ve kontrollerin yapılmasını istiyoruz. Başka bir uzatma ya da gecikme olmaması lazım. Yetki belgesi alan 23 bine yakın işletme bu uygulamaların başlamasını bekliyor” ifadelerini kullandı.

“İlan sitelerinin haricinde ki sosyal mecralarda bulunan ilanların da yetki belgesi olmama ihtimalleri yüksek, lütfen yetki belgesini sorunuz.”diyen Uçaravcı, “Türkiye genelinde en yüksek belge alma oranına sahip olan İnegöllü Emlakçılarımızın bu sürecini çözüm odaklı olmamızda bize destek olan toplantılarımızı, bilgilendirmeler ve eğitim sürecimizde yanımızda olan  İTSO ve BEMO ya çok teşekkür ederiz.”dedi.

"TÜKETİCİLER YETKİ BELGESİ SORSUN"

Tüketicilere de uyarılarda bulunan Başkan Uçaravcı, “Tüketiciler mağduriyet yaşamamak için çalışacakları emlak işletmelerine yetki belgelerini sormalı, yetki belgesi olmayan işletmelerle çalışmamalıdır. Ayrıca emlak işletmeleri ile gerek alım satım işlemlerinde gerekse de kiralama işlemlerinde sözleşmeli çalışmaları gerektiği unutulmamalı” diye konuştu.

Uçaravcı;  emlak işletmeleri için ise, “Emlak işletmeleri yetkilendirme sözleşmesi yapmadan bir herhangi bir satılık ya da kiralık taşınmazın ilanını giremezler. Ayrıca 1 Ocak itibarı ile işletmelerin, emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri Taşınma Ticareti Bilgi Sistemine kaydetmeleri gerekiyor. Eksikler bir an önce işletmeler tarafından tamamlanmalı.” DEDİ

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29