www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Adamına göre muamele

Adamına göre muamele

Boğazova yaylasında yapılan kaçak yapılara dokunamayan İnegöl Belediyesi, önceki gün Kurşunlu Mahallesi’nde vatandaşın tadilat ruhsatı almasına rağmen ve mahkemelik olan konunun sonucunu beklemeden bir yıkım gerçekleştirdi.

Yıkım sırasında evde olmayan İbrahim Sargın ve ailesi eve döndüklerinde şok bir manzara ile karşılaştı. Şikayete konu olan tadilat ruhsatlı yerin yıkıldığını, bahçedeki kabaklara yıkım sırasında zarar verildiğini tespit eden Sargın, soluğu gazetemizde aldı.

Konuyla ilgili mahkemeye de intikal eden süreci anlatan İbrahim Sargın, “Kurşunlu Mahallesi’nde dedemden kalan kerpiç evi tadilat yapmak için 2018 yılında belediyeye dilekçe verdim. Belediye tadilat talebimizi onayladı. Tadilatın başlamasında sonra belediye ekiplerinin söz konusu adrese gelerek yaptığı incelemede herhangi bir olumsuzluk olmaması nedeniyle işleme devam ettik. Tadilat sürerken eşimin hastalığı nedeniyle tadilat çalışmalarına ara verdik. 2019 yılının Temmuz ayında  eşimin vefatının akabinde yeniden tadilata başlayıp çalışmalar tamamlandı ve 1 Ağustos 2019 tarihinde evime taşındım.  25-08-2020 tarihinde yani bir yıl oturduktan sonra, bir yakınımın şikayeti üzerine belediye ekipleri gelerek encümen tutanağıyla evimin yıkımına karar verdi ve ayrıca 5 bin TL tutarında para cezasına çarptırıldım.  Daha sonrasında belediyeden herhangi bir şikayet olmaz ise yıkımın olmayacağı yönünde bir telkin aldım. Şikâyetin tekrarlanması üzerine ise belediye yetkilileri bizden bazı noktaları yıkmamızı istedi ve Mayıs ayının 3’ünde belediyenin yıkmamızı istediği yerleri yetkililerin gözetiminde bizzat yıktım. Buna rağmen yakınımın şikayetlerinin sürmesi üzerine tadilat yaptığım yerin tamamının yıkılmasına karar verildi. Mahkemeye intikal olan bu konu henüz neticelenmemişken, belediye avukatının mahkeme sonuçlanmadan yıkım gerçekleşmeyecek demesine rağmen, dün evimize gelerek yıkımı gerçekleştirdiler. Yıkım sırasında bahçemde bulunan kabaklara da zarar vermişler. Yine yan bahçe ile kendi bahçem arasındaki duvarı da yıkmışlar. Şuan oturduğum evde can ve mal güvenliğim yok. Tadilat ruhsatı belediye tarafından onaylanmasına, mahkemelik olan konu henüz neticelenmemesi rağmen,  ivedilikle evimi harabeye çeviren Belediye Başkanı Alper Taban’a sormak istiyorum, Siz kaçak yapılarla mücadele de bu kadar hassas iseniz, niçin Boğazova yaylasında inşa edilen villalara dokunamıyorsunuz. Niçin o yapıları yıkmıyorsunuz. Gücünüz fakir fukaranın yaptığı 20-30 m2’lik tadilata mı yetiyor. Bu nasıl adalet, bu nasıl vicdansızlıktır. Bana ve aileme, kış ayına girdiğimiz şu günlerde büyük mağduriyet yaşatan, aynı şehirde yaşayan insanlar arasında sınıf ayrımcılığı yaparak çifte standart uygulayan belediye başkanı Alper Taban başta olmak üzere, kanunları adamına göre uygulayan kim varsa hepsini en üst makama Cimer’e şikayet edeceğim. Hakkımı mahkemelerde arayacağım. Bu çifte standart uygulamayı tüm ülkeye duyuracağım” ifadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29