www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AHİD´li minikler diş taramasından geçti

AHİD´li minikler diş taramasından geçti

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından, Alanyurt´ta bulunan Çocuk Mektebi öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı eğitimi gerçekleştirildi.

Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi´nde İnegöl Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren AHİD Çocuk Mektebi´nde eğitim öğretim faaliyetleri gören öğrencilere yönelik, AHİD Başkanı ve Diş Hekimi Naci Köseoğlu tarafından eğitim gerçekleştirildi.

Diş taramasının önemine dikkat çekerek konu ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, ?3 yıldır devam eden İnegöl Müftülüğümüze bağlı AHİD Çocuk Mektebimizde Ağız ve Diş Sağlığı ve Ağız ve Diş Bakımını öğretmek için buraya geldik. Çocuklarımızın hem milli ve manevi değerleri ışığında İslami bir şahsiyet olarak yetişmesi, hem de sağlıklı, beden sağlığı ile yetişmesi için üzerimize düşeni yapmak bizim vazifemiz. Bayan hocalarımızın daveti üzerine Çocuk Mektebinde ki çocuklarımızın ağır ve diş taramasını yaptık. Çürük olan düşleri tespit edip ailelere bildirdik ve çocuklarımıza nasıl diş fırçalamaları gerektiği konusunda bilgi verdik. İlerleyen yıllarda sorun yaşamasınlar diye bu bilgileri verdik. Çocuklarımızın 2 yaşında en azından ağzında 20 tane diş olması gerekiyor Bunları muhafaza etmek anne ve babaların vazifesi. 2 yaşından itibaren çocuklara bu eğitimi verip, ilk yıllarda macunsuz, 4-5 yaşında macunla birlikte diş fırçalama eğitimleri vermeleri gerekiyor. Öncelikle biz çocuklarımıza bunu gösterdik, anne babaları bilinçlendirmek için. Çürük testini, yani taramayı yapıp muayene kâğıtlarına çürük, dolgu ve eksikleri yazdık, anne ve babaların bu eksikleri bir an önce tedavi etmeleri gerektiğini ilettik. Rabbim hem imanlı, Salih ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi nasip etsin? dedi.

 

HABER: CİHAN EZLEN 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71