www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AHİRETİNİZİ FEDA ETMEYİN

AHİRETİNİZİ FEDA ETMEYİN

AK Parti İnegöl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında İnegöl´de gelen Serkan Aktaş, Çay House adlı programında ?Gençlik ve Yaşam? konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Önceki akşam Hikmet Şahin Kültürpark´ı içerisinde bulunan Belediyespor Kapalı Spor Salonu´nda gerçekleştirilen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

EMANETİ HER DAİM KORUYACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Şeherli, ?Biz kısık sesleriz. Minareleri sen ezansız bırakma Allah´ım. Ya çağır şurada bal yapanlarını, ya kovansız bırakma Allah´ım. Mahyasızdır minareler, göğüde kehkeşansız bırakma Allah´ım. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah´ım. Bize güç ver, cihad meydanını pehlivansız bırakma Allah´ım. Kahraman bekleyen yığınlarını, kahramansız bırakma Allah´ım. Bilelim hasma karşı koymasını. Bizi cansız bırakma Allah´ım. Yarının yollarında, yılları da, Ramazansız bırakma Allah´ım. Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü, ya çobansız bırakma Allah´ım. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah´ım. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah´ım. Konuşmama Şairimiz Merhum Arif Nihat Asya´nın bu güzel dua şiiri ile başlamak istedim. Çünkü bugünlerde bu şiirin içinde geçen tüm değerlere karşı bir savaş içerisinde olanlar var. Ey genç kardeşim, bunu yapanlar şunu atlıyorlar, senin kanında Kılıçarslan´ın, hemen şurada kabri bulunan Turgutalp´in, Ertuğrul´un, Osmangazi´nin, genç yaşında İstanbul fatihi Fatih Sultan Mehmet Hanın, Sultan Süleyman´ın, Yavuz Selim´in, Abdülhamid Hanın izleri var. Senin ecdadın bunlardır. Senin üzerinde Çanakkale cephesine oğlunu gönderirken kocasını, kardeşlerini ve diğer üç evladını vatana kurban veren, ?Bayrak inecekse, ezan dinecekse, ırzımız düşman tarafından çiğnenecekse dayıların, ağaların ve baban gibi şehit olda gelme. Yoksa hakkımı sana hela etmem oğul´ diyen anaların duaları var. Bizler şanına yakışır tarihe her dönemde nam salmış bir ecdadın torunuyuz. Bize emanet edilen bu vatanı her daim koruyacağız, geliştireceğiz ve bizden sonra gelen nesillere tıpkı ecdadımız gibi emanet edeceğiz? dedi.

?İÇİYORSAK SEBEBİMİZ VAR?

Şeherli ?Evet bugün ruhumuzu dinlendirme günü. Kendimiz ile dertleşme günü, inşallah konuğumuz, konuşmacımız Sayın Serkan Aktaş hocamız buna vesile olacak. Kendisi çok değerli bir konuşmacı. Bizler seni İnegöl ile buluşturmak istiyoruz dedik. Allah razı olsun kendisi de, ekibi Çay House ile davetimize icabet etti. Hocam misafirlerimiz ?İçiyorsak sebebimiz var´ dediler ve bir demlik çay içmeye geldiler, gönül çayı inşallah. Bu programda emeği geçen öncelikle Çay House ekibine, Serkan Aktaş hocamıza, program hazırlıkları ile gece gündüz çalışan çok değerli dava arkadaşlarım, AK Parti Gençlik Kollarımıza, komisyonumuza, lise ve üniversite teşkilatımıza, mahalle başkanlarımıza, bizlere desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş´a, İlçe Başkanımız Sayın Adem Demirel´e teşekkürlerimi sunuyorum? şeklinde konuştu.

NEDEN NAMAZ KILINMASI GEREK

Çay House´dan Serkan Aktaş´ın konuşmacı olduğu konferansta Risale-i Nur ve iman hakikatleri anlatıldı. Konuşmasına sorularla başlayan Aktaş, Allah´ın varlığını, birliğini bilimsel verilerle anlatırken insanın neden namaz kılması gerektiği üzerine durdu.

DÜNYALIK MESELELER İÇİN AHİRETİNİZİ FEDA ETMEYİN

Yer yer mizahi yaklaşımlarla konuyu anlatan Aktaş, insanın dünyalık meseleler karşısında ahiretini, sonsuz hayatını feda etmemesi gerektiği uyarısında bulundu. İnsanda 100 trilyon hücrenin bulunduğunu ve bu hücrelerden hiç birinin kendi başına hareket etmediğini, saniyede 50 milyon hücrenin yenilendiğini dile getiren Aktaş, bunu bir yapanın olduğunu, tesadüf olmadığını ifade etti.

Sivrisineğin doğuşundan itibaren neler yaptığının üzerinde duran Aktaş, Allah´ın varlığına işaret ederek onun bir aklı olmadığına, içgüdüsünün olmadığına ve damara bir sondaj kurmak için onu bir yönlendirenin olduğu şeklinde ifade etti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00