www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ateş Karıncalarından Çanakkele Gecesi

Ateş Karıncalarından Çanakkele Gecesi

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği, geleneksel hale getirdiği Çanakkale gecesi programını Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda Zaferinin 107. yılında şehitleri anma gecesi düzenlendi.

Katılımın yoğun olduğu program küçük hafız Bilal Nuri Başkurt´un Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı; “Öncelikle davetimizi geri çevirmeyip bizleri yalnız bırakmadığınız için ve bu salonu hınca hınç doldurup teveccüh gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder ve hoş geldiniz diyorum. Çanakkale ruhunu yaşamak ve bu büyük destanı yazan dedelerimizin bırakmış olduğu değerlere ve büyük mirasa sahip çıkmak için burada toplandık. Kıymetli misafirler, bundan tam yüzyedi sene önce Osmanlı artık hastalandı deyip onun o halini fırsat olarak görenler ve Osmanlıyı tabiri caizse kündeye getirmek için yedi düvelin bir araya geldiği o haince planlarını boşa çıkarıp tam tersi ile cevabını veren kahraman ecdadımızın bugün torunları olarak dedelerimiz ile ne kadar gurur duysak azdır. Yüzbinlerce ana kuzusunun kendi canını seve seve feda etmiş olduğu bu güzel topraklar için yeri geldiği zaman elbette biz de o kahraman ecdadın torunları olarak canımızı feda etmeye her zaman hazırız Allah’ın izniyle. Derdimiz gençlik. Biz istiyoruz ki Müslüman genç kardeşlerimiz tarihini ve ecdadını bilsin. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez ve geleceğe en güçlü bir şekilde damgasını vuracak yine gençlerdir. O yüzden onlara hem manevi hemde tarihi şuurla eğitim vermeyi amaçlıyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda ilerletiyoruz. Bu vesileyle ben bugün programda emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum, bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve güzide basınımıza teşekkür ediyorum, salonu bize tahsis eden İnegöl belediyemize teşekkür ediyorum. Programımız hayırlara vesile olsun. Allaha Emanet olun.” dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Ateş Karıncaları İlahi Grubu geceye ait şehitlik ezgilerini seslendirdiler. Son olarak programın konuşmacısı Geylani Akan Hoca, Çanakkale Ruhu adlı konferansı ile tarihi ve manevi bilgiler verdi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19