www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AVRUPA NIN IRKÇI PARTİLERİNİN TÜRKİYE PLANI

AVRUPA NIN IRKÇI PARTİLERİNİN TÜRKİYE PLANI

Yer Viyana. Tarih 14 Kasım. Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, Avusturya ve İtalya`nın aşırı sağcı partilerinin buluştuğu gizli toplantıda alınan karar: Türklerin AB`ye üye olması için çalışmalıyız. Entegre olmayan Türkler ülkelerine geri döner.

Avrupalı sağ partiler 14 Kasım`da Avusturya`nın başkenti Viyana`da gizli bir toplantı düzenlediler. Toplantıya aralarında Fransa`daki aşırı sağ partisi Marine Le Pen liderliğindeki Ulusal Cephe, Türk ve Müslüman karşıtı söylemleri ve eylemleriyle gerginliklerin odağında olan Hollanda`daki Özgürlük Partisi (PVV), Belçika`dan Flaman Vlaams Belang Partisi, Avusturya Özgürlük Partisi, İsveç Demokratları Birliği ve İtalya`nın faşist partisi Kuzey Ligi`nin katıldığı toplantının gizli gündem maddesi Türkiye`ydi.Mayıs 2014`de yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ittifak yapmaları beklenen aşırı sağcı partilerin gizli toplantısını organize eden partilerden Flaman Vlaams Belang`ın lideri Gerolf Annemans toplantının detaylarını AKŞAM`a anlattı. Belang derin operasyonla hedef alınan Türkiye`yi AB sürecinin dışında bırakma kararının alındığı toplantıda konuşulanları şöyle anlattı:

GÖÇ OLMASIN:

Toplantıya katılan Avrupa`nın sağ partileri olarak Türkiye`nin kesinlikle Avrupa Birliği (AB) parçası olmaması gerektiği kararına vardık. Türkiye bir Avrupa ülkesi değil. Türkiye AB üyesi olduğu taktirde Avrupa`nın özellikle belirli ülkelerine büyük bir göç olacağını, Türkiye`nin bölgesindeki problemlerin Avrupa`ya taşınacağını ve ciddi bir sosyal güvenlik sorununun oluşacağını düşünüyoruz. Üyelik müzakereleri durdurulmalı.

TÜRKİYE`DE YAŞIYOR GİBİLER:

Belçika`da çok sayıda Türk yaşamakta. Bazıları topluma tam entegre olabilirken büyük çoğunluk halen kendi kültürlerinde ve dillerinde yaşamakta. Kendi dükkanları, camileri, kıraathaneleri, berber dükkanları ve dernekleri var. Türkiye`de yaşar gibi yaşıyorlar ve bir çoğunun Belçika`nın geri kalanıyla ne kültürel ne de ekonomik anlamda bir ilişkisi yok. Dil sorunu var. Bu problemin temel nedeni ise Başbakan Erdoğan`ın Avrupa`daki Türklere yönelik ‘Türk gibi yaşayın` sözleri. Bizce entegre olmak istemeyen Türkler ya kendileri gitmeliler ya da entegrasyon sağlanamıyorsa biz göndermeliyiz.  

GENÇLER EBEVEYNLERİNDEN DAHA DİNDAR

İslam`ın Avrupa kültürüne düşmanlık beslediğine ve bizim için tehlikeli olduğuna inanıyoruz. Avrupa`da kilise ve devletin ayrılması, hukukun üstünlüğü, fikir ve düşünce özgürlüğü, kadın ve erkeğe eşit davranılması ilkesi gibi değerler maalesef Türk toplumunda yok. Belçika`daki genç Türkler ebeveynlerinden daha dindar yetişiyorlar.

Avrupa`da artık yükselen güç sağ partiler. İnsanlar AB`nin artık işlerliğini yitirdiğini düşünüyor. Avrupalı sağ partiler olarak bağımsız Avrupalı devletlerin sadece ticaret alanında ortaklık kurmasından yanayız. Artık Parlamento`da ortak tutum takınacağız. 

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00