www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Ayakçılar Piyasanın Dengesini Bozdu?

?Ayakçılar Piyasanın Dengesini Bozdu?

İnegöl Galericiler Oto Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, galericilik mesleği yapmadan oto alım satım yapanların mesleğin itibarını zedelediğini ve bu sebeple araç piyasasının dengesinin bozulduğunu ifade etti.

Piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Galericiler Oto Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ?Alım satımlar durdu. İnsanlar internette yazılan fahiş fiyatları görüyorlar, herkes piyasa fiyatından 10-15 bin lira fazla fiyat yazıyor. Herkesin malı kendine kıymetli. Biri 3 biri 5 bin lira atıyor, aynı temizlikteki aynı model araçta 7-8 bin lira fazlalık oluşuyor. İnternet alışverişlerine itimat edilmeyecek hale geldik. Herkes potansiyel galerici olmuş. Devletimiz de bununla alakalı çalışma yapmıyor. Ayakçılar çok fazla. Emlakçılarda olduğu gibi galericilerde de ayakçı tayfası çok fazla. Her yerde araba alıp satıyorum, galericiyim diyenlere itimat edilmesin. Onlar galerici değiller. Galerici, dükkânı, vergi tabelası, işinin arkasında olan kişidir. Özellikle internetteki fiyatlara aldanmayın. Öyle bir piyasa yok. Piyasayı görmek istiyorsanız galerileri gezin.?

BİNİCİLERLE ALIŞVERİŞ YAPAMIYORUZ

?MTV´lerle alakalı şuan hiçbir şey yok. Piyasalarda hareketlilik söz konusu değil. Alış satış yapılmıyor. İnegöl´de pazarda 500-600 tane araç var, öğlene kadar 1 tane alışveriş olmadı. Ticaret durmuş vaziyette. Fiyatlar uçuk. Herkes malını uçuk rakamlara satmaya çalışıyor. Esnaf arkadaşların araçlarına bakıyorum, biniciler daha yüksek istiyor. Esnaflar daha uygun satıyor, biz birbirimizle alışveriş yapabiliyoruz. Biniciden araba alamıyorsun.?

SANAL BİR PİYASA OLUŞTU

?Emlakçılara getirilen kriterler galericilere de getirilmeli. 1 tane araba alan cebinde 5-10 bin lirası olan arabayı aldım satarım diyor. Bizim bu saatten sonra Avrupa sistemine dönmemiz lazım. Galerici harici şahsi araç satılmaması lazım. Herkes bu işlere merak saldı. Çaycısı, çorbacısı, amiri, memuru, emeklisi herkes bu işe merak saldı. İşi itibarsızlaştırdılar. Arabayı alan binmek için değil satmak için alıyor. 50 bine galericiden aldığı arabayı 58 bine satmaya çalışıyor. Böyle bir dünya yok? Aracın bir piyasası var, piyasayı şaşırtmayın. Olmayan piyasadan bahsediliyor. Sanal bir piyasa oluşmuş vaziyette? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25