AYBERK TURAN FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

AYBERK TURAN FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Bursaspor Futbol Eğitim Merkezi’nce 2012`de beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden futbol okulu öğrencisinin anısına düzenlenen ‘Ayberk Turan Futbol Turnuvası’ başladı. Turnuvada İnegöl’den de iki takım mücadele edecek.

Bursaspor Futbol Eğitim Merkezi`nce 2012`de beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden futbol okulu öğrencisinin anısına düzenlenen ‘Ayberk Turan Futbol Turnuvası’ başladı. Turnuvada İnegölspor ve Gazipaşaspor’un da 12 yaş altı takımları mücadele edecek.

 

Turnuvanın Merinos Stadı`ndaki açılış töreninde konuşan futbol eğitim merkezi koordinatörü Hakan Cenkçiler, turnuvayla Ayberk Turan`ın anısına, onun yaş grubundaki çocukların futbol oynamasını hedeflediklerini söyledi. Turnuvada mücadele edeceklere Turan`ın fotoğraflarının yer aldığı tişörtler dağıttıklarını belirten Cenkçiler, “İlk etapta bu turnuvayı yerel olarak yapmaya karar verdik. Daha sonraki yıllarda Türkiye genelinde ve yurtdışından da takımların katılımıyla bu turnuvayı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu turnuva, çocuklar için çok büyük bir kazanç. Futbol eğitimi ne kadar erken yaşta başlarsa çocukların önü o kadar açık oluyor” diye konuştu.

Turan`ın babası, Bursaspor`un eski yöneticilerinden Şentürk de Turan da turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti:

Vakıfköy Tesisleri`ndeki sahaya da Ayberk Turan adını veren merhum İbrahim Yazıcı`ya ve bu turnuvanın düzenlenmesinde büyük emeği geçen Başkan Erkan Körüstan ile Hakan Cenkçiler`e çok teşekkür ediyorum. Bu turnuva, benim için çok önemli. Oğlumun adına düzenlenmesi beni çok duygulandırıyor. Bu yaştaki çocukların gelişimi ve futbol eğitimi açısından da çok önemli bir turnuva olarak görüyorum. Bu turnuva, bundan sonra devam edecek. Turnuvayı Türkiye genelinde ve uluslararası yapmayı planlıyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda devam edecek bu turnuvayla Ayberk Turan`ın isminin yaşamasını istiyorum.”

Açılış törenine, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, çok sayıda veli ve sporsever katıldı. Üç gün sürecek turnuvada, Bursaspor`un yanı sıra İnegöl Gazipaşaspor, Bağlarbaşıspor, Bursa Güvenspor, Ertuğrul Gazi Meskenspor, İnegölspor, Uludağ Yıldızspor, Arabayatağıspor, Yeni Karamanspor ve İl Özel İdarespor`un 12 yaş altı takımları mücadele edecek.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68