BAŞ AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN

BAŞ AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr. Utku Ayvacıoğlu, baş ağrısının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, “Şiddetli baş ağrısı, gerçekleşecek beyin kanamasının habercisi olabilir” dedi.

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr. Utku Ayvacıoğlu, vatandaşlara baş ağrıları konusunda uyarılarda bulundu. Baş ağrıları genellikle uzun süre stres altında çalışmak ve uykusuzluk gibi yaşam alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıktığını belirten Ayvacıoğlu, “Ancak, bazı tip baş ağrıları var ki, beyin kanaması, beyin tümörü gibi yaşamı tehdit eden ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor” dedi.

 

BEYİN KANAMASI RİSKİ

Yaptığı açıklamada, beyin kanamalarının son yıllarda sıkça rastlanılan rahatsızlıklar arasında yer aldığını söyleyen Ayvacıoğlu, bunun nedenleri arasında beslenmeye bağlı olarak artan şeker, kolesterol ve yüksek tansiyonun yer aldığını, stres ve yorgunluğun da dış etken olarak beyin kanamalarına neden olabildiğini bildirdi.

 

BULANTI VE KUSMA VARSA DİKKATE ALIN

Bulantı ve kusma varsa dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ayvacıoğlu, “Ağrının uzun sürmesi ve ağrıyla birlikte diğer belirtilerin ortaya çıkması beyin kanamasına işaret ediyor. 1-2 saati bulabilen baş ağrısıyla birlikte kol ve bacaklarda uyuşukluk, bulantı ve kusmanın birlikte olması gibi belirtiler mutlaka ciddiye alınmalı” şeklinde konuştu.

 

HANGİ BAŞ AĞRILARDA UZMANA MÜRACAAT EDİLMELİ?

Hangi baş ağrılarında uzmana müracaat edilmesi gerektiği hakkında konuşan Ayvacıoğlu, “Ani ve şiddetli başlayan baş ağrılarında, gebelikte ortaya çıkan baş ağrılarında, 50 yaşın üstünde başlayan baş ağrılarında, baş ağrılarına başka şikâyetler eşlik ediyorsa (ateş, şuur bulanıklığı, havale, ensede sertlik, felç gibi), öksürme sırasında ortaya çıkan baş ağrılarında, cinsel ilişki sırasında ortaya çıkan ya da orgazma eşlik eden baş ağrılarında, egzersizle ortaya çıkan baş ağrılarında, gece uykudan uyandıran baş ağrılarında, sabahları uyanınca ortaya çıkan ve kusmanın eşlik ettiği baş ağrılarında, ağrı kesicilerin fayda etmediği baş ağrılarında, giderek sıklığı ve şiddeti artan baş ağrılarında mutlaka bir Nöroloji uzmanına müracaat etmek gerekir” diye konuştu.

 

MUTLAKA NÖROLOJİ UZMANINA MÜRACAAT EDİN

Sıklıkla baş ağrısı olan vatandaşların bir nöroloji uzmanına muayene olması gerektiğini belirten Ayvacıoğlu, “Hem mevcut baş ağrısının nedenini hem de ciddiyetini öğrenme açısından faydalıdır. Fakat yukarıda sayılan baş ağrılarından birisi sizde mevcut ise mutlaka bir uzmana müracaat etmelisiniz. Çünkü bu baş ağrılarının altından beyin tümörü, beyin infeksiyonu (Menenjit, abse ve benzeri), beyin damarlarında balonlaşma/kanama, beyin damarlarında tıkanıklık gibi hayatı tehdit eden durumlar ortaya çıkabilir” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68