www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BELEDİYEDEN BAYRAM TEMİZLİĞİ

BELEDİYEDEN BAYRAM TEMİZLİĞİ

İnegöl Belediyesi, halkın temiz ve sorunsuz bir şehirde yaşaması için sürdürdüğü temizlik çalışmalarına Ramazan Bayramına sayılı günler kala hız verdi.

Çevre temizliği konusundaki duyarlılığını sürdüren İnegöl Belediyesi; kentimizdeki evsel atık toplama, yolların süpürülmesi, çöplerin düzenli olarak alınması konusunda tüm çalışmaları büyük bir titizlikle yürütürken, ilçe genelindeki tüm çöp konteynerlerinde bayram öncesi temizlik çalışması başlattı. İnegöl genelinde 2200 adet çöp konteyneri, konteyner yıkama ve dezenfekte aracıyla yıkanarak dezenfekte ediliyor.

?AMACIMIZ TEMİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇEVRE OLUŞTURMAK?

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; ?Yerel yönetimlerin asli görevlerinin başında temiz ve sağlıklı çevre koşullarının oluşturulması gelmektedir. İnegöl Belediyesi olarak kentimizin temizlik ve hijyen konusunda hak ettiği hizmeti alması için gayret göstermekteyiz. Çevre sağlığı ve hijyen konusunda son derece hassasız. Özellikle Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesinde endüstriyel atıkların bazı vatandaşlarımız tarafından gelişigüzel şekilde çıkartılarak boş arazilere, yeşil alanlara ve dere kenarlarına atılması bizleri ziyadesiyle üzmektedir. İnegöl´ümüze yakışmayan bu çirkin görüntülerin ortadan kalkması için vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inancımız tamdır? dedi.

2200 ADET KONTEYNERİ TEMİZLİYORUZ

Kentimizdeki evsel atık toplama, yolların süpürülmesi, çöplerin düzenli olarak alınması konusunda tüm çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirten Kansu; ?Ramazan bayramına hazırlık olarak şehrimizin gerekli görülen yerlerinde ekiplerimiz tarafından temizlik çalışmaları yapılmaktadır. Bu manada bayram öncesinde İnegöl merkez mahalleleri, eski adıyla belde ve köyler olmak üzere İnegöl´e yeni bağlanan mahallelerimiz de dahil olmak üzere cadde ve sokaklarda çöplerin biriktirildiği 2200 adet 400 Lt ve 800 Lt´lik çöp konteynerleri yıkama ve dezenfekte aracıyla temizlenmektedir. Konteynerler çevre dostu yıkama aracı ile hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde konteyner içerisinde bulunan çöp suyunu araç içine alacak şekilde sıcak deterjanlı su ile yıkanmaktadır. Görüntü kirliliği ve kötü kokuları önlemek amacıyla çöp konteynırı bizzat konuşlandığı yerde, Konteyner Yıkama ve Dezenfekte Aracı marifetiyle; önce yıkanıyor ardından da parfüm içeren özel solusyonladezenfekte edilen konteynerler, gerçekleştirilen yıkama sonucunda çevreye herhangi bir şekilde kötü bir koku vermemesi sağlanıyor. Yıkama sonrası gerçekleştirilen bu dezenfeksiyon işlemi sayesinde konteyner içindeki atıklardan oluşabilecek bakteri ve mikroorganizmaların önüne de geçilmiş olunuyor? dedi.

?BAYRAM SÜRESİNCE EKİPLERİMİZ İŞLERİNİN BAŞINDA?

İnegöl Belediyesi olarak çevre sağlığı ve hijyen konusunda son derece hassas davranmaya çalışıyoruz. Bu konudaki hizmetlerin aksatılmadan eksiksiz bir şekilde yürütülmesine özen gösteriyoruz diyen Kansu; ?Bayramın 1. Gününden itibaren rutin olarak yaptığımız çöp ve geri dönüşüm toplama işinin mevcut program dâhilinde bayram süresince de devam edeceğini buradan hatırlatmak isterim. Herhangi bir aksaklık durumunda şikâyetlere anında ulaşacak nöbetçi ekiplerimiz de mevcut olacaktır? dedi.

HASSASİYET ÇAĞRISI

Sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğümüz bu temizlik çalışmalarını belediye olarak layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz diyen Kansu; ?Tabi ki belediye olarak temiz bir çevre bilinci ortaya çıkarmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalara vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstereceğine inancımız tamdır. Bu kapsamda vatandaşlarımızın zamansız çöp çıkarmamalarını, ev ve işyerlerinin önlerini temiz tutmalarını, yol ve kaldırımlara ambalaj atığı ve sigara izmariti gibi çöpler atmamalarını önemle rica ediyoruz? dedi.

Kansu son olarak; ?İlçemizin temiz ve estetik bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini buradan belirtirken, bayram hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdiğimiz Konteyner dezenfektesi ve yıkanması çalışmasının hayırlı olmasını diliyor, şimdiden ilçe halkımızın Ramazan Bayramını sağlık, huzur, mutluluk ve güven içerisinde geçirmelerini diliyorum? dedi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01