www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediye´den modernize çalışması

Belediye´den modernize çalışması

İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmayla, Bayramşah Mahallesinin 50 yıllık camisinin atıl durumdaki bahçesi yeni görünümüne kavuşacak.

İnegöl Belediyesi´nin, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının modern yaşama uygun hale getirilmesi için çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında daha önce onlarca kırsal mahallede çevre düzenleme ve modernizasyon çalışmaları yapan İnegöl Belediyesi, Bayramşah Mahallesinde 1967 yılında yapımı tamamlanan ve o günden bu yana mahalle sakinlerine hizmet veren Bayramşah camisinin atıl durumdaki bahçesini yeni görünümüne kavuşturmak için çalışmalara başladı. İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmayla Bayramşah Mahallesinin 50 yıllık camisinin atıl durumdaki bahçesi yeni görünümüne kavuşacak.

 ÖNCELİĞİMİZ İNEGÖL´E SAHİP ÇIKMAK

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, çevre düzenlemesi çalışmaları devam eden Bayramşah camisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası çalışmaya ilişkin açıklama yapan Eşref Yiğit, ?İnegöl Belediyesi olarak merkez ya da kırsal ayrım yapmadan şehrimizin dört bir yanını ihya etmeye yönelik çalışmalarımıza her gün yeni bir proje ekleyerek daha yaşanabilir bir İnegöl için çalışıyoruz. Büyükşehir Yasasının ardından belediyemiz bünyesine katılan kırsal mahallelerimizin eksiklerini gidermek adına hızlı bir çalışma temposuna girdik. Bu kapsamda öncelikle acil ihtiyaçlar olmak üzere yollar, köprüler, arazi yolları tesviyesi, çocuk parkı ve futbol sahaları, meydan düzenleme çalışmaları ve camii bahçe düzenlemeleri gibi pek çok projeyi hayata geçirdik. Bizlerin belediye olarak görevi öncelikle İnegöl´e sahip çıkmak ve İnegöl´de yaşayan tüm insanlara hizmet götürmektir. Bu sebeple İnegöl´ümüzün her alanını ihya edip, hep birlikte daha güzel şartlarda yaşanabilir bir İnegöl için çalışıyoruz. Köyden dönüşen mahallelerimizde başlattığımız çalışmalarımız da peyderpey devam ediyor? dedi.

 CAMİ BAHÇESİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Kırsal mahallelerde başlatılan çalışmaların Bayramşah mahallesinde bulunan 50 yıllık camiyle devam ettiğini kaydeden Eşref Yiğit, ?Bu çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemek üzere bugünde Bayramşah Mahallemizdeyiz. Burada Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin yürüttüğü çalışma ile cami cemaatinin ve mahalle halkının kullanımına engel olan atıl durumdaki cami bahçesini modern bir görünüme kavuşturmayı arzuluyoruz. Söz konusu alanda bahçe içerisinde sert zeminde doğal taş olan kayrak taşı uygulaması ile doğal dokunun kaybolmaması esas alınmıştır. Bahçe etrafı bordür taşı ile çevrelenip zeminde kayrak taşı döşenmektedir. Cami girişi ve duvarları da aynı dokuya uygun olarak kayrak taşı kaplaması yapılarak, bahçede bırakılan yeşil alana bitki uygulaması ile beraber bahçe içerisinde oluşacak oturma alanlarına oturma bankları ve çöp kovası montajı yapılacaktır. Böylece burada yürüttüğümüz çalışmalar ile yeni görünümüne kavuşacak Bayramşah Mahallesi camimizin bahçesi, cami cemaatinin ve mahalle halkının kullanımına hazır hale getirilecektir. Bu kapsamda yaklaşık olarak zeminde 450 metrekare kayrak taşı döşemesi, duvarlarda 150 metrekare kayrak taşı kaplaması ve 70 metre bordür uygulaması yapılacaktır. Çalışmanın toplam maliyeti ise 65 bin TL Yapılan bu çalışmanın Bayramşah Mahallesine hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım? açıklamalarında bulundu.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25