www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediyeden Refah Sokakta Temizlik Operasyonu

Belediyeden Refah Sokakta Temizlik Operasyonu

Belediyeden Refah Sokakta Temizlik Operasyonu

Çevresiyle örnek bir şehir ortaya koymak için çalışmalarını aralıksız sürdüren İnegöl Belediyesi, bazı bölgelerde sıkça yaşanan olumsuz davranışlara da izin vermiyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi, Yenice Mahallesi Refah Sokakta genel bir temizlik çalışması yaptı. İlçe Emniyet Müdürlüğünün güvenliği sağladığı uygulamada Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yürüttüğü çevre temizliğinde boş arsalarda derme çatma malzemelerle yapılan ahırlar, buralara bırakılan hurdalar, kartonlar, atlar ve çevre sağlığını tehdit eden tüm unsurlar kaldırıldı.

 

Çöpler Kamyonlarla Taşındı

Emniyet Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmasıyla düzenlenen temizlik operasyonunda Refah Sokak ve civar bölgede bulunan boş arsalar temizlendi, ahırlar Fen İşleri Müdürlüğünce yıkılarak kaldırıldı ve atlar Veteriner İşleri Müdürlüğünce Hayvan Barınağına alındı. Yapılan çalışmada Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokaktan ve arsalardan kamyonlarla çöp taşıdı. Bölgede atlar ve ahırlardan dolayı oluşan kötü koku ve çevre kirliliğinden şikâyetçi olan mahalle sakinleri yapılan temizlik operasyonu için İnegöl Belediyesi´ne teşekkür etti.

 

İhbarlar Ve Denetimler Sonucu Tespit Edildi

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yapılan temizlik operasyonuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Gerek belediyemize gelen ihbarlar, gerekse de Müdürlüğümüzce yapılan denetimler esnasında ilçemizin Yenice Mahallesi Refah Sokak ve civarında derme çatma barakalar yapılmak suretiyle ahırlar oluşturulduğu, bu ahırlarda at beslendiği ve yine hurda malzemeler toplamak suretiyle bu civarda bulunan boş arsalara depolandığı tespit edilmiştir. Yapılan bu ihlaller neticesinde çevre sağlığı ve görüntü kirliliği bakımından son derece olumsuz durumların ortaya çıktığı hususları görülmüştür.?

 

Tüm Ahırlar Yıkıldı

?Müdürlüğümüzce yapılan değerlendirmeler neticesinde söz konusu bölgelerde yapılan ahırların yıkılarak kaldırılması kararı alınmış ve alınan karar gereği İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle 14 Şubat 2019 günü saat 11.00´da bahsi geçen bölgede gerekli çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde civarda bulunan tüm ahırlar yıkılmış olup depolanan hurda malzemelere el konulmuştur.?

 

Denetimler Sürecek, Olumsuz Görüntülere İzin Verilmeyecek

?Şehrin merkezi bir noktası denilebilecek bir yerde halk sağlığını tehdit eden, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan bu tarz girişimlere bundan sonra sık sık denetimler yapılmak suretiyle müsaade edilmeyecektir. Özellikle bu bölgede yaşayan vatandaşların kendi sağlığını da düşünerek herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bu tarz olumsuzluklara sebebiyet verecek uygulamalardan uzak durmaları, temiz ve sağlıklı bir çevre bilinci ve ortak kent kültürü içerisinde yaşamanın yükümlülüğüne uygun şekilde hareket etmeleri kendilerine bu vesile ile bir kez daha duyurulmuştur.?Dedi

Haber ve Fotoğraf :Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00