www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Belediyemiyiz emlak ofisi mi?

Belediyemiyiz emlak ofisi mi?

DSP Parti Meclisi Üyesi ve İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl Belediyesi’ne ait halk ekmek fabrikasının satılmasının doğru olmadığını savundu.

Mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararları değerlendiren Parti Meclisi Üyesi ve İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “İnegöl Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında Nilüfer Başköy’de Bursa Büyükşehir’den alacak karşılığında alınan arsaların hala daha satılmadığını Sayın Taban açıkça ifade etmiştir. Bu yerlerin daha fazla değerleneceği için bekletildiğini de ifade etmiştir. Bu konu hakkında meclis oturumunda açıklama ihtiyacı duyan Sayın Başkan bu ve benzeri satılması kararlaştırılan yerler dururken, şimdi mecliste içerisinde eski Belediye Ekmek Fabrikasının da bulunduğu birçok gayrimenkulün satış kararını oylamış ve oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Muhalefetin ısrarlı itirazlarına rağmen geçen bu kararın Demokratik Sol Parti olarak bizde doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu satışlardan elde edilen tahmini 100-150 milyon liralık gelirlerin Belediyenin devam eden hizmet projelerinde kullanılacağı ifade edilmiştir. Sayın Taban ve evet oyu kullanan meclis üyeleri, dedelerinden miras kalan mülklermiş gibi İnegöl halkının mallarını satarak siyasi ikballerinde söz verdikleri ve beceremedikleri projeleri tamamlamayı hedeflemektedir.”

Önce Başköy’deki arsaları satın

Belediyeye ait malların söz verip bitiremedikleri Belediye Başkanlık Sarayı inşaatına gideceğini belirten Büyükışıklar,  “Yol yakınken tavsiyemiz şudur. Öncelikle Bursa Büyükşehirden aldığınız ve 15 milyon bedel karşılığı saydığınız değerlendiğini söylediğiniz Başköy deki arsaları satın. Eğer bu arsalar saray inşaatınıza yetmezse, diğer mülkleri mecliste görüşürsünüz. Ayrıca Belediye Ekmek Fabrikası hakkında satış kararı alınması fazlasıyla üzücüdür. Yıllarca hem istihdam, hem de halkımızın kaliteli ucuz ekmek almasını sağlayan bir tesis daha gitmektedir. Yapmayın arkadaşlar halkın mallarını har vurup harman savurmayın. Güçlü İnegöl Belediyesi sizler yüzünden her geçen gün zayıflamaktadır. Bu güzel ve katma değeri yüksek kent sizlerin elinde yok olmaktadır. Tekrar hatırlatıyoruz. İnegöl Belediyesi kar amacı gütmeyen, yarı özerk kamu kurumudur. Mecliste ifade ettiğiniz görüşleriniz ise ticarethane yöneten kişiler görüşleri gibidir. Sizler tüccar değilsiniz. Miras paylaşan tüccarlar gibi eskileri daha satmadık, ama bunlarında satış iznini alalım sonra bakarız, en iyi fiyata hangisi satılıyorsa onları satarız demek, tam anlamı ile biz portföyünü geniş tutan, peşin satan,  EMLAK OFİSİYİZ demektir. İnegöl Kaymakamlık binasının olduğu alanın yeşil alan olarak kalacağını duymuş olmaktan da ayrıca memnuniyetimizi ifade etmek isteriz. Bir an evvel alanın projesinin kamuoyuna tanıtılması ve düzenlenmesi temennimizdir.”

 

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29