www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"Ben değil, biz olacağız"

AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Öpçiner, ?İnegöl´ü ben değil, biz anlayışı ile yönetmeye talibim?

Haber Yorum Gazetesi stüdyolarında gazeteci Şerif Gürbaş´ın sorularını yanıtlayan AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Öpçiner, İnegöl´ü kısa zamanda sorunları minimize edilmiş, huzurlu bir kente dönüştüreceklerini söyledi.

AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Öpçiner, Haber Yorum Gazetesi´nin konuğu oldu. Gazeteci Şerif Gürbaş´ın sorularını yanıtlayan Öpçiner, seçimlere, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın işaret ettiği üzere, 1994 ruhu ile hazırlanacaklarını ifade etti.

 

 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığına talip oldunuz. İlçe halkına Sedat Öpçiner kimdir? Kısaca söz eder misiniz?

?MUACIR VE MANAV KÖKENLİYİM?

?Sedat Öpçiner, ?1971 İnegöl doğumluyum. Baba tarafım Macır, anne tarafım Edebey´den. 47 senedir Mahmudiye Mahallesi´nde oturuyorum. İlk, ortaokul ve liseyi İnegöl´de okudum. Üniversiteyi Muğla´da okudum. 96´da askerliğe başvurup kısa dönem askerlik yaptım. Akabinde 11 aylık boşluktan sonra Umut Mobilya A.Ş.´de Muhasebe Finans Müdürlüğü görevi yaptım. 2004 yılında kendi muhasebe büromu açtım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 1994 yılında Refah Partisi´nin mahalle teşkilatında siyasete başladım. 2010 yılına kadar Refah, Fazilet ve Saadet Partilerinde görev aldım. 2010 yılında Has Parti´nin kurulmasıyla İnegöl Kurucular Üyesi görevini aldım. İlk dönem Zeki Anıl Gülşen´in başkanlığından sonra 2. Dönem başkanlığı yaptım. 2012´de AK Parti´ye 3 meclis üyemiz ve yönetim kurulu üyemizle geçiş yaptık. 2014 yılında AK Parti´den meclis üyeliği listesine girdim ve şuan görevim sürüyor. İnegöl´e hizmet etme noktasında Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Bunun yanında sosyal faaliyet olarak 2 dönem Gençlergücü Spor Kulübü Başkanlığı, Ertuğrulgazi Derneği yöneticiliği, MÜSİAD üyeliği, Nuri Pakdil Okul Aile Birliği, Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği yönetimlerindeyim. Böyle faaliyetlere mümkün olduğunca katılmaktayım. ?

 

Aday adaylığınızla ilgili kararınızı nasıl aldınız? Bu konuda ailenizle, çevrenizle ya da parti büyükleri ile istişareleriniz oldu mu? Kısacası, sizi aday adayı olmaya iten en önemli etken nedir?

?SİYASETİ VE HİZMETİ SEVEN BİRİYİM?

Herhangi biriyle istişarem olmadı. Zaten ilçe halkı şahsımı az çok tanıyorlar. Siyaseti seven bir insanım. İnsanlara hizmet etmeyi severim. Bugüne kadar parti yöneticiliği ya da meclis üyeliğiyle vatandaşlarla iç içe oldum. Ailemle görüştüm, geçmişteki siyasetimizden dolayı hanımım bu konulara alışkın. Gece gündüz demeden çalışma noktası oluyordu. Olumlu karşıladı, hayırlı temennilerde bulundular.

 

Bu seçimlerde çok farklı, teşkilat dışından sürpriz bazı isimlerin aday adayı olduğunu görüyoruz. Bu sürpriz isimlerin çıkmasını nasıl yorumlarsınız. Parti içerisinde geçmişten bugüne görev almamış isimlerin adaylık şansları sizce var mı?

?AK PARTİ´NİN KAPISI HERKESE AÇIK?

?Bu, AK Parti´nin kapısının herkese açık olduğunu gösterir. Herkesin kendine göre bir şansı var, güvendiği çevresi var. Ben olumlu karşılıyorum. Demokrasi şöleni yaşayacağız. Hizmet verme noktasında fikir alışverişi, projelerin artması demek.?

 

AK Parti´nin içerisinde sonradan katılan bir isimsiniz. Ancak sizi diğer adaylardan ayıran en önemli özelliğiniz milli görüş kökenli olmanız. Bu özelliğinizle AK Parti´de siyaset yapan ender kişilerdensiniz. Bu noktadan baktığımızda diğer adaylara göre şansınızı nasıl görüyorsunuz. Milli görüş kökenli olmanız size aday adaylığı sürecinde artı katacak mıdır?

?İSTİŞAREYE ÖNEM VEREN BİRİYİM?

?2012´de AK Parti´ye katıldık. Sevildik. Arkadaşlardan, yönetimden hiç kimseyle kötü ilişkimiz, tartışmamız olmadı. Ahmet Kara hocam ile beraber sevilen insanlarız. AK Parti ailesine çok çabuk adapte olduk. Onlar da bizi kabul ettiler. İstişareye önem veren biriyim. En alttan en üste teşkilat yapısını ve çalışmalarını bilen biriyim. Olumlu yönde bir şeyler katacağı kanısındayım.?

 

Aday olur ve seçilirseniz, İnegöl´ü nasıl bir belediye başkanı bekliyor? Milli görüş kökenli olmanız hasebiyle geçtiğimiz 15 yıldaki belediyecilik anlayışından farklı olarak neler yapmayı planlıyorsunuz?

?KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAK?

?Bugüne kadar hizmet edip vefat edenlere Allah razı olsun. Kim elin taşın altına koyduysa İnegöl´e değer katma noktasında çaba sarf ettiler. Şu anki aday adaylarımız da aynı çaba içerisindeler. Sedat Öpçiner olarak, bende bir değişim olmayacak. Dün siyasete giren birisi değilim, vatandaşın nabzını iyi biliyorum. Aynı Sedat Öpçiner olacak. Herkese kapımız açıktır. Başkan olursam her kesimin başkanı olurum. Belediye hizmetimiz başlar, geniş çaplı istişarelere önem veren, İnegöl´de projelerde ben de varım diyen herkese kapımız açık olan bir belediye olacak. Biz herkesin belediye başkanı oluruz. Bazen gezerken toplum arasında gençlerden şöyle talepler var; ?Sosyal donatılar yok´ deniyor. Bunu geliştireceğiz. Genç nüfusumuz çok fazla. Potansiyelimiz güçlü. Onların istek ve talepleri doğrultusunda sosyal donatıları hayata geçireceğiz. Daha yeşil ve daha temiz İnegöl noktasında çalışmalarımız olacak.?

 

Belediye meclis üyesi olarak İnegöl´ün sorunlarına vakıf birisiniz. Size göre İlçemizin en ciddi sorunları neler bu sorunların çözümü noktasında çalışmanız ve ön görünüz var mı?

?CAZİBE MERKEZİNİ BAŞKA YÖNE KAYDIRACAĞIM?

?Su, trafik, otopark, altyapı gibi herkesin bildiği sorunlarımız var. Göreve gelirsem cazibe merkezini başka yöne kaydırmak istiyorum. Bankalar Caddesini aşama aşama başka yere kaydırmalıyız. Kozluca Yolu, Hamzabey Yoluna kaydırabiliriz. Çok güzel bir rahatlama olur?.

 

İnegöl´e dair en önemli hayaliniz nedir? İnegöl halkına kalıcı eser olarak ne gibi bir projeniz olacak.

?REFAHIN ARTTIRILMASINDA ÖNCÜ OLUNACAK?

?Türkiye şuanda ekonomik bir krizden geçiyor. Şimdi ya da daha sonraki dönemlerde vatandaşların rahatlatılması noktasında Belediye elinden gelen çalışmaları yapmalı. Öğrencilerin ulaşımları noktasında bazı ücretlendirmeleri sübvanse etme düşüncesi var. Başarılı öğrenciler olabilir, onlara bonus anlamında taşıma kolaylığı sağlanabilir. İnegöl sanayi şehri olduğu kadar tarım şehridir. Tarım A.Ş.´miz var, bu noktada çiftçiler noktasında şirketlenme aşamasına gidilebilir. Faizsiz krediler verilerek 10-20´şer kişilik gruplara çiftlikler kurulabilir. ?

 

Aday olmanız halinde çalışma ekibiniz hazır mı? Ekibinizde sürpriz isimler yer alacak mı?Farklı görüş ve düşünceden insanlarla da çalışmayı planlıyor musunuz?

?İNEGÖL´E DEĞER KATACAK İSİMLERLE YOLA ÇIKACAĞIZ?

?Kafamızda bazı isimler var, ama netleştikten sonra görüşmeler başlar. İlçe teşkilatının da tavsiyeleri olacak, bu meclisten Büyükşehre gidecek arkadaşlarımız olacak, Büyükşehir Başkanımız tavsiyelerde bulunacak. Milli Görüş´ten gelecek birkaç ağabeyimiz var, değişik kesimlerden gelecek faydalı isimler olacak. İnegöl´e faydalı olabilecek, değerli isimler ekibimizde yer bulacak?

 

 

Kendinizi siyasi birikiminiz ve mesleki kariyeriniz ile belediye başkanlığı için ehil ve liyakat sahibi görüyor musunuz?

?BEN DEĞİL, BİZ OLACAĞIZ?

?Belediye Başkanlığının, meclis üyeliğinin, siyasetin bir okulu yok. Biz siyaseti partinin baş müşahitliğinden başlayarak öğrendik. Ağabeylerimizden siyasi edep öğrendik. Bir anda yükselen, bir yerlere gelen biri değilim, aşama aşama geldim. Meclis üyeliğimde de bir tecrübem oldu. Gerekli aşamalardan geçtiğim için kendimi bu noktada liyakat sahibi görebilirim. Takdir vatandaşların, teşkilatın... Bu işte ekibinizin sağlam olması lazım, ben değil biz yaptık demeliyiz. ?

 

Bir öz eleştiri yapmak isteseniz, 14 yıllık ak parti belediyeciliğinde şunlar olmamıydı diyeceğiniz neler var?

?BAZI YAP-BOZLAR OLDU?

?İnegöl´ün en büyük sıkıntılarından bir tanesi otoparktı. Bu noktada çalışmaya biraz geç kaldık. Son dönemde yaptığımız otopark çalışmalarıyla bir nebze yaraya merhem olduk. Bu devam edecek. Fakat bu noktada geç kalındığı kanısındayım. Bazı trafik düzenlemeleri yap-boz oldu. Şu anki akıllı trafikler güzel ama ondan önceki çalışmaları yapanlar da aynı gruptan arkadaşlar. Alınan yanlış kararlar düzeltildi, vatandaş da takdirini sundu.?

 

Şayet aday gösterilmezseniz, belediye meclis üyesi olarak görev almayı düşünüyor musunuz, yoksa siyasete ara mı vereceksiniz.

?Belediye Meclis üyeliği düşünmüyorum. Bir müddet siyasete ara veririm. Dışarıdan partime desteğim sürer. ?

 

Gerek ekonomik krizin etkisi, gerekse vaat edilen büyük projelerin halen yapılamaması nedeniyle ilçe halkının ve muhalefetin sorgulayacağı bir yerel seçim ortamında AK Parti´nin İnegöl´deki oy oranında bir düşüş yaşanır mı?

 

?GECİKEN VAATLER YERİNE GETİRİLECEKTİR?

?Ekonomik kriz noktasında hükümet tarafından gerekli çalışmalar yapılıyor. Bir nebze rahatlamalar başladı. Krizin verdiği etkinin İnegöl´de fazla olacağını sanmıyorum. Bununla ilgili uyarıları önceki seçimlerde aldık. Krizin bu seçimde bir sorun oluşturacağını zannetmiyorum. İnegöl´de yapmakta olduğumuz bazı büyük projelerde mali ya da altyapısal anlamda bazı aksaklıklar yaşandı. Bu projeler vatandaşlara vaadimizdir, önümüzdeki dönemlerde ben, ya da başka bir arkadaşım, göreve kim gelirse bu sözleri yerine getirecektir. ?

 

 

Son olarak ilçe halkına ve teşkilat mensuplarına gazetemiz aracılığı ile ne mesaj vermek istersiniz?

1994 RUHU İLE SEÇİMLERE HAZIRLANACAĞIZ

?AK Parti´ye aday aday olan arkadaşlarımız hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Şu anki seçimler reisimiz Recep Tayyip Erdoğan´ın dediği gibi, 1994 ruhunu yaşatacaktır. Kendisi 1994´te Belediye Başkanlığına gelirken çalışması, çabası çok farklıydı. Bu seçim de çok başka olacak. Birlik ve beraberliğin en fazla olması gerektiği bir seçimdir. Ben ya da bir başkası olur, bu noktada küsmeden, darılmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Biz bu yapıdan gelen insanlarız. İlle de biz olacağız diye bir kaide yok. Aday adaylığına başvuranlar kendilerinde bazı özellikleri görmüş ve cesaret isteyen bu sürece girmiştir. Rabbim hayırlısını nasip etsin.?



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25