www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Bu nasıl iş!

Bu nasıl iş!

İnegöl Belediyesi’nin yeni hayvan pazarındaki 6 dükkan ile 10 odalı 40 yataklı pansiyonu, ihalesiz ve artı bedelsiz kafeterya işletmececine kiraya verdiği iddia edildi.

İnegöl Belediyesine ait eski hayan pazarındaki kafetaryayı eşi ile birlikte işleten Selahattin Güven, eşi ile ayrılmasının ardından hayvan pazarında bazı usulsüzlükler döndüğünü itiraf etti.

Konuyu İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman ile paylaşan ve önceki gün parti binasında İYİ Partili yöneticiler ile birlikte usulsüzlük iddiasını paylaşan Selahattin Güven, “Biz uzun zamandır eşimle birlikte eski hayvanpazarının kafetryasını işletiyorduk. Yeni hayvan Pazar alanı yapıldıktan sonrada ihale süresi bitmediği için kiracı olarak yeni yerde hizmet vermeye devam ettik. Ancak İnegöl Belediyesi yeni yerdeki  6 dükkan ile 10  odalı 40 yataklı pansiyonu da ihale yapmadan ve kafeterya için ödediğimiz aylık 1000 TL’nin üzerine extra bir bedel koymadan bizim işletmemizi istedi. Ben bu teklifin yanlış olacağını, en azından 5 bin lira yapalım teklifinde bulunmama rağmen bedelsiz tarafımıza tahsis ettiler. Pansiyonu  işlettiğimiz süreçte ise ben eşimle yaşanan bazı hadiselerden ötürü boşandım. Kafeterya eşimin üzerine olduğu için ben buradan herhangi bir hak talep edemedim. Pansiyonun her odasının aylık kirası 1500 lira olmasına rağmen, bu yerı ihalesiz ve artı bir bedel talep edilmeden tarafımıza verilmesi usülsüzlüktür. Bu konunun tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum”dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman ise iddiaların çok ciddi olduğunu belirterek, “Bu tür iddialar çok vahim. Hem kafeterya hem lokanta ve hatta konaklama bölümlerinin ihalesiz verilmemesi gerekmektedir. Yapılan işlem usulsüzdür. Bahsedilen rakamlar da günümüz şartlarında komik rakamlardır ve kamu vicdanını sızlatır. Bu yanlıştan acilen dönülmesi gerekmektedir. İddalarla ilgili de ayrıca Belediye Başkanı Alper Taban’dan cevap bekliyoruz.”dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19