www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BUSKİ’den Skandal Uygulama!

BUSKİ’den Skandal Uygulama!

Büyükşehir yasası ile birlikte İnegöl Belediyesi’nden Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine geçen BUSKİ, geçmişe ilişkin tüm alacakları devralırken, abonelerin haklarını yok sayarak, skandal bir uygulamaya imza atıyor.

Büyükşehir yasası ile birlikte Bursa büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde hizmet vermeye başlayan BUSKİ, 2014 yılında vefat eden bir su abonesinin haklarının İnegöl Belediyesi’nde kaldığını belirterek, mirasçılarından yeninden abonelik bedeli talep etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘abone sahibinin ölümü halinde yasal mirasçılarından herhangi birinin aboneliği üzerine almak istemesi halinde, (mevcut abonenin borcu bulunuyorsa borç devri yapılarak)depozit bedeli alınmadan abone devir işlemi yapılır.’ Şeklindeki bilgi mesajını gösteren vatandaşa,  “Denizli başka şehir, burası başka. Bizim uygulamamız böyle. Sizin geçmişteki abone bedeli alacağınız İnegöl Belediyesi’nde kaldı, gidin oradan tahsil edin” şeklinde cevap verildi.

Vatandaşın abonelik devrini yapmaması halinde ise suyunu keseceğini belirten BUSKİ yetkililerine sormak istiyoruz. Denizli Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 81 vilayetinden biri de, Bursa bir başka ülkenin şehri mi?  Denizli Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarının geçmiş yıllara yönelik haklarını zayi etmezken, Bursa Büyükşehir Belediyesi acaba hangi ülkenin kanunlarını uygulayarak vatandaşların geçmişe yönelik abone bedelini yok sayıyor ve yeni abonelik devri için bedel talep ediyor? Bu ülkenin kanunları her şehirde başka uygulanıyor da vatandaşların mı haberi yok. Ayrıca bu skandal uygulamaya imza atanlar, acaba bu farklı uygulama ile kul hakkına girmiş olmuyorlar mı?

 

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71