www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çalışkan, “Mobilyacılar Odasına Talibiz”

Çalışkan, “Mobilyacılar Odasına Talibiz”

İş adamı Ziya Çalışkan, Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Ocak ayında yapılacak oda seçimleri için 24 kişilik bir ekiple aday olduğunu belirten İşadamı Ziya Çalışkan, geçen seçimlerde usül hatası yaptıkları için seçime giremediklerini oda üyelerinin talebi üzerine yeniden aday olduğunu ifade etti. Çalışkan, “20 senedir görev yapan Özcan Başkanıma teşekkür ederiz. Bir dönem diyoruz, sırayla her üye görev yapsın istiyoruz” dedi.

DOĞALGAZA YÜZDE 150'YE YAKIN ZAM GELDİ

Açıklamasında gelen zamlara da değinen Çalışkan,  “Sanayide kullanılan doğalgaza Kasım ayı için yüzde 48’lik zam yapıldığını, böylece yılbaşından bu yana yapılan toplam zam artışının yüzde 150 ye dayandı. Bu zamlar üreticinin maliyet yükünü iyice ağırlaştırdı ve üretici firmaların maliyetlerini arttırdı.Enflasyon, lojistik sıkıntılar, enerji maliyetleri zaten ham madde tedarik sıkıntısı yaşayan üreticinin belini iyice bükmüş durumda. Döviz kurundaki ani dalgalanmalar ile birlikte günlük değişen tedarik listeleri sağlıklı bir maliyet hesabı yapmamıza engel olmaktadır. En kötüsü bir sonraki günü ön görememekteyiz. Son 13 ayda doğalgaz fiyatlarına gelen yüzde 150 ye yakın zam artışı yaşanmıştır. Elektriğin yüzde 40’a yakını hala doğalgaz santrallerinden elde edildiği için doğalgaza zam elektrik zammı olarak yansıyacaktır. Üretici bu fiyatları sübvanse edilecek noktayı çoktan geçmiş bulunmaktadır. Türkiye’nin daha çok üretim, yatırım ve istihdama ihtiyacı olduğu bu dönemde doğalgaza yapılan bu zam enflasyonu da arttıracaktır. Üretim ve yatırıma daha fazla destek olup sanayimizin rekabet gücünü korumalıyız” dedi.

ZAMLAR MOTİVASYON DÜŞÜRÜCÜDÜR

Mobilya sektörü gelen bu zamlardan muzdarip olduğuna kaydeden Çalışkan, “Bu durum biz sanayicilerin olduğu gibi, çalışanlarımızın da ekonomik gücüne olumsuz anlamda etki edecektir. İhracatın dinamosu sanayiciyi teşvik etmek ülkenin bekası olması gerekirken yapılan zamlar bilhassa ihracatta Türk sanayicisinin elini zayıflatacaktır. Bizler üretim süreçlerinde işleyişin bozulma ihtimaline karşı endişeliyiz. İnegöl’ümüzün özelinde mobilyada ham madde boya, kereste, sunta, mdf, cam, sünger ve kumaş diğer girdilerin üzerine bu zamlar maliyet artışının zorlu süreçlerde bile üretmekten vazgeçmeyen iş insanları için motivasyon düşürücüdür. Sanayicimizin çarkları döndürebilmesi için omuzlarındaki maliyet yükünün hafifletilmesi gerekiyor. İnegöl iş dünyası olarak karar vericilerden alınan zam kararına yeniden gözden geçirmelerini talep ediyoruz.”diye konuştu.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29