www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Yenişehir ile Bilecik arasında 30 kilometrelik yol için 2014 yılında yapılan ihaleye itiraz edilmesiyle yarım kalan çalışmalar, hukuki sürecin tamamlanmasıyla yeniden başladı.

 

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yapım işini üstlenen yüklenici firmanın şantiye kurma çalışmalarına başladığını bildirdi.

YER TESLİMİ YAPILDI

Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Bilecik arasındaki yol için Karayolları Genel Müdürlüğü´nün açtığı ihaleye bir dizi itiraz olduğunu hatırlattı. Hukuki süreç başlayınca 8 kilometrelik bölümü bitirilen yolda çalışmalarının yarım kaldığını belirten Şahin, ?Süreç bu yıl Şubat ayı sonunda bitti ve Mart ayı başında da yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı? dedi.

2 YIL İÇİNDE BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Çalışmalara Yenişehir´den başlanacağını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Öncelikle Yenişehir Kuzey Çevre Yolunda 4 kilometre gidiş, 4 kilometre geliş olmak üzere toplam 8 kilometre olan bölümün yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. 30 kilometrelik diğer kısımda da yarım kalan 22 kilometre ve Bilecik bağlantı köprülü kavşağının da 2 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor? dedi.

HUKUKİ SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir ile Bilecik arasındaki yolun ihalesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 13 Şubat2014 tarihinde yapıldığını hatırlattı. Bu ihale yapılmadan önce ihale dokümanına yönelik şikâyet başvurusu olduğunu ve Karayolları Genel Müdürlüğü´nün bu başvuruyu reddettiğini söyleyen Şahin,  daha sonra yaşanan uzun hukuki süreç hakkında şu bilgileri verdi; ?İhalenin yapılmasına itiraz eden firma, bu kez de Kamu İhale Kurumuna (KİK) ?İtirazen Şikâyet´ başvurusu yaptı. KİK, bu başvuru üzerine 09 Nisan 2014 tarihli kararı ile ihaleyi iptal etti. Bunun sonrasında da, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarihinde ikinci kez ihale yapıldı. Ancak ilk ihaleyi alan firma, Ankara 12. İdare Mahkemesi´ne başvuruda bulundu. Başvuruyu inceleyen mahkeme, 24 Ekim 2014 tarihinde aldığı karar ile KİK´in 09 Nisan 2014 tarihinde aldığı iptal kararını iptal ederek, ilk ihalenin devam etmesine hükmetti. Böylece, Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan ikinci ihale iptal edildi ve ilk ihale ile devam edildi. Ne var ki, Mahkemenin aldığı bu karara karşı Danıştay´da dava açıldı. Danıştay 13. Dairesi, 10 Haziran 2015 tarihinde aldığı karar ile Ankara 12. İdare Mahkemesinin kararını bozarak ilk İhaleyi iptal etti. Bunun üzerine de ikinci ihaleye devam edilmesine karar verildi. Yaşanan KİK ve mahkeme süreci sonunda 23 Şubat 2016 tarihinde hukuki süreci kazanan firma ile KGM arasında sözleşme imzalandı ve 07 Mart 2016 tarihinde yüklenici firma iş başı yaptı. Yüklenici firma şantiye kurma ve arazi ölçüm çalışmalarına devam ediyor? şeklinde konuştu.

İKİ ESKİ BAŞKENT BU YOL İLE BİRBİRİNE DAHA YAKLAŞACAK

Milletvekili Hüseyin Şahin, yolun bitmesiyle birlikte Osmanlı´nın ilk başkenti olan Bilecik ile 2. başkenti Bursa´nın birbirlerine daha da yakınlaşacağını söyledi. Şahin, ?Yol Bilecik´i limana yaklaştırırken Bursa´yı da ulusal demir yoluna yaklaştırmış olacak. Yeni yol turizm ve kültürel kalkınmaya da olumlu etki yapacak? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80