www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Cami Üzerinden Algı Operasyonu

Cami Üzerinden Algı Operasyonu

İnegöl´ün Muratbey Mahallesi´nde bulunan ve geçmişte de çeşitli söylemlere konu olan eski cami, algı operasyonuna kurban gitti. 2000 yılında heyelan sonrası yaklaşık 15 metre kayan ve kullanılmaz hale gelen caminin 2014 yılında içine saman konulmuş görünt

2000 yılında Muratbey Mahallesi bölgesinde meydana gelen heyelan, mahallede bulunan caminin yaklaşık 15 metre kaymasına neden oldu. Dönemin hükümeti bölgeye giderek camiye kullanılamaz raporu verdi ve köy halkını camiye girmemeleri konusunda uyardı.

2014 yılında ise köyde yaşayan bir vatandaşın ahırı yıkıldı. Yıkılan ahırdan çıkarılan samanlar vatandaşa yeni ahır yapılana kadar kısa bir süreliğine kullanılmayan camiye konuldu. Bu arada camiden çekilen fotoğraflar sosyal medyaya servis edilerek bir algı operasyonu başlatıldı. Camilerin AK Parti döneminde ahır olarak kullanılmaya başlandığı yönünde yapılan paylaşımlar sosyal medyada geniş yer buldu.

?KÖYÜMÜZÜ ÇİRKİN VE AHLAK DIŞI DURUMLAR İÇİN KULLANMASINLAR?

Muratbey Mahallesi Muhtarı Nuri Türkyılmaz, 4 yıl öncesine ait fotoğrafların her yıl güncelmiş gibi sosyal medyada paylaşılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını belirterek ?Bu fotoğraflarköyde yaşayan bir vatandaşımıza yardımcı olduğumuz sırada çekildi. O camii zaten yıkılmak üzere olan ve kullanılamayan bir camiydi. Köyümüze zaten yeni bir camii inşa edilmişti. 2014 yılında çekilen bu fotoğraflarla her yıl aynı algı operasyonları yapılmaya çalışılıyor. Seçimleri zaten önceden kaybedeceğini bilen bu zihniyet, acaba buradan bir şeyler çıkarabilir miyim derdine düşüyor. Bunu yaptıran da çaresizlik ve ezilmişliktir. Bunu yaptıranların nasıl bir çıkmazda olduğunu siz düşünün. Artık köyümüzü bu çirkin ve ahlak dışı durumlar için kullanmasınlar? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29