www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Camiler Kardeşliği Pekiştirilecek

Camiler Kardeşliği Pekiştirilecek

?Kasım Ayı Mutat toplantında konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, camilerde sabah namazı buluşmaları ve gençlik buluşmaları düzenlenmesini ve kardeşliğin pekiştirilmesini çok önemsediklerini belirtti.

İnegöl Müftülüğü Kasım ayı mutat toplantısı İlçe Müftüsü Kazım Güzel´in başkanlığında Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda yapıldı.

UMRECİLERİ UĞURLUYORUZ

Programda konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Kasım ayı mutat toplantımıza hoş geldiniz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonu ile umre kayıtlarımız devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde ilk turun umrecilerini yolcu ettik. Bu konuda gayret gösteren ve grup oluşturan görevlilerimize teşekkür ediyorum. 30 kişi kayıt yaptıran her görevlimizin görevli olarak umreye gitme hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle hiçbir görevlimizin başka yollara tevessül etmelerine gerek yoktur. Arkadaşlarımızdan bu güne kadar başka yollara tevessül edenleri duymadım. Bu konuda göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Diyanetle umre yapmayı tercih eden tüm umrecilerimiz aynı zamanda Başkalığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından yurt içinde yürütülmekte olan cami ve Kur´an kursu inşaatları, yurt binaları ve öğrenci burslarına da yardım yapmış olmakta ve umre hizmetlerinden de en güzel şekilde faydalanmaktadırlar.?

HER CAMİDE BİR KÜTÜPHANE

?Cami ve kitap buluşması Başkanlığımızın projelerindendir. Bu nedenle her camimizde bir kütüphane oluşturduk. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda Başkanlığımızın yayınlarından kitaplar temin ederek camilerimize dağıtık. Sizlerden ricam ediyorum, bu kitapların tanıtımını yapınız. Cemaatinizin bu kitapları okumasını ve bu eserlerden faydalanmasını teşvik ediniz. Cemaat önünde mihrapta ve kürsüde bu kitapları kendinizde okuyunuz.?

SABAH NAMAZI BULUŞMALARI

?Sabah namazı buluşmalarını önemsiyorum. Her camimizin sabah namazı buluşması yapmasını istiyorum. Bu nedenle camilerin kardeşleşmesini, camiler arası kaynaşmanın artırılmasını istiyorum. Sabah namazı buluşmalarında sohbet programlarının yapılmasını ve program sonunda yapılacak ikramlarla muhabbetin artırılmasını istiyorum. Cami gençlik buluşmasını önemsiyorum. Özellikle sabah namazı buluşmalarında gençlerimizin davet edilmesini, onlardan oluşan futbol takımlarının oluşturulmasını, turnuvalar yapılmasını ve maç sonrasında onlarla birlikte huzur sohbetlerinin yapılmasını da istiyorum.?

CÜBBE VE SARIKLAR SADE OLMALI

?Camilerde kullandığınız cübbe ve sarıklarında çok çeşitli renk ve şekillerde olması hiç hoş olmuyor. Bu neden cübbelerin beyaz, krem ve bir de siyah olmak üzere üç çeşit renkte sade olmasını istiyorum. Sarıkların da temiz, sade ve düzgün olmasını istiyorum? dedi.

Toplantıda yeni göreve başlayan görevliler tanışma konuşması yaptılar. Emekliye ayrılan Urgancılar Camii İmam Hatibi Resul Şahin veda konuşması yaparak helalleşti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25