www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Cerrah´ta ağaç katliamı

Cerrah´ta ağaç katliamı

Cerrah Mahallesi sakinleri Cerrah Mahallesi deresi kenarında yol yapımı gerekçesiyle kesilen ağaçlara tepki gösterdiler.

Cerrah Mahallesi´nde yol yapım çalışmaları gerekçesiyle kesilen ağaçlara tepki gösteren vatandaşlar durumu CHP İlçe Teşkilatına ileterek yardım istediler. Yardım çağrısı üzerine bölgeye giden CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyeleri bölgede incelemelerde bulundular.

 

DOĞA ZARAR GÖRECEKSE BÖYLE BİR HİZMET İSTEMİYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan bölge sakinlerinden Seyhan Turan, ?Evimin yanında çok güzel bir ağaçlık var. Dere kenarı? Rahat ve huzurlu şekilde yaşıyorduk. Buradan yol açacaklarmış, ağaçları kesmeye başladılar. Geldim, durdurdum. Bana ?İstediğin yere şikâyet edebilirsin, kafamıza göre kesmiyoruz, yaparız, hepsini keseceğiz´ dediler. Benim zoruma gitti. Bir ağaç 30 senede yetişiyor. Kafalarına göre bu ağaçları kesmelerini doğru bulmadım. Bu doğal güzelliği bozmak hangi akla hizmet? Yol açılabilir işimize gelir ama bu kadar güzelliği bozacaklarsa böyle bir hizmeti hiç istemiyoruz. Biz de son çare olarak basına müracaat ettik, İlçe Başkanımıza şikâyette bulunduk. Her ne kadar tanımasam da, siyasi görüşüm olmasa da muhalefet de muhalefetliğini yapacak. Sahip çıkacak? Derdimiz budur. Çevrenin zarar görmemesini istiyoruz? dedi.

 

BUNU YAPANLAR HESAP VERSİNLER

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, ?Hiç tanımadığımız bir vatandaşımız bizi arayarak ağaçların kesildiğini iletti. Biz de incelemek üzere buraya geldik. Kimin kestiğini bilmiyoruz ama böyle güzel çınar ağacının yıkılması kökten gitmek demektir. Ben orman köylüsüyüm, ormanın nasıl yetiştiğini iyi bilirim. Ağaç kesilebilir ama mutlaka yetkililerle görüşülmeli, çok mani oluyorsa kesilir. Ama bu şekilde yol yapımı için açılan bir yerin kenarında duran çınarların kesildiğini görüyoruz. Vatandaş olarak bu ağaçların kesilmeden bu yolun yapılabileceğini görüyorum. Kesenler hesabını versin, detayını kamuoyuna açıklasınlar. Büyük bir yanlış yaptılar, bu yanlıştan dönülmeli. Ağaçlar kesilerek beton yığınlarına döndükçe bu memleket ayakta kalmaz. Ağaçlarımızı evlatlarımızı koruduğumuz gibi korumalıyız. Yolumuzu ağaçların arasından da yapabiliriz. Kim müsaade ettiyse hesabını versinler. Benim köylüm yakacak odun için 1 dal kesince cezaevlerinde sürünüyor. Bunu yapanlar da hesaplarını versinler. Doğusu ile batısı ile kuzeyi ve güneyi ile hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Kim buna sahip çıkıyorsa hepsine teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

-font-size: 11.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"´>Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25