www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

CHP’den Fuar eleştirisi

CHP’den Fuar eleştirisi

CHP İnegöl İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zemci Şahin, “Tüm Türkiye kırmızı olmuşken, hastalık her yere bulaşmışken, bu süreçte fuar yapmak çok risklidir.”dedi.

Yazılı bir açıklama ile gündemi değerlendiren CHP İnegöl İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zemci Şahin, 5-9 Nisan arasında düzenlenecek olan İnegöl Mobilya Fuarı ile ilgili firmalarımızın endişeleri büyüktür.Bu endişeleri gidermek için sayın yetkililer ne gibi çalışmalar yapıyor veya yapılmıştır? Tüm Türkiye kırmızı olmuşken, hastalık her yere bulaşmışken, bu süreçte fuar yapmak da ayrıca çok risklidir. Bu riskin getirisi ve götürüsü nasıl ve kim tarafında hesaplanmıştır. Bu işleri organize edenlerin de elini taşın altın koyması sorumluluk alması gerekir ve bütün yükü üreten insanların üstüne yüklemek doğru değildir. Yılın 11 ayı boş olan fuar alanının,  pandemi döneminde mobilyacı üreticilerimize tamamen ücretsiz olmasa da, yapılan reklam ve giderler m2 bölünerek ücret belirlenmesi daha hakkaniyetli olacaktır.”dedi.

MOBİLYACININ SESİNİ DUYAN YOK

Mobilya fuarının asıl sahiplerinin İnegöl mobilyacılarının olduğunu belirten Şahin “Yaşanılan bu zor süreçte kendi yaptırdıkları yerde kiracı değil, ev sahibi olarak bulunmalarını MODEF ve İnegöl Belediyesi bunu sağlamalıdır. Ayrıca mobilya satışımızın en iyi olduğu Sudi Arabistan, Azerbaycan, Libya ve Cezayir gibi ülkelerle ilişkiler düzeltilmeli gümrük vergisi gibi bazı anlaşmalar yapılmalıdır. En çok ithalatımız olan ABD ve RUSYA' da yeni pazarlar yaratılması gerekmektedir. En büyük bu 2 ülkeye bizim mobilyalarımız çok rahat satılabilir. Elbette bir çok sektörün sıkıntısı var söz konusu, İnegöl olunca mobilya 1.sırada olması da kaçınılmazdır bizim için. Sanayici ham madde bulamıyor, bulsa alamıyor, alıp yapsa satamıyor!  Aylardır mobilyacı, sunta , MDF diye feryat ediyor, ama bu sesi duyan bir yetkili yok! Sunta ve MDF  ihracatı durdurulmasa hem burada ki mobilyacılarımız malzeme bulup üretemeyecek, hem bizim satacağımız mobilyayı başka ülkeler satacak. Bir kaç şirket daha çok para kazanacak diye, İnegöl'ün geleceği için heba edilemez! Nasıl ki pandemin ilk sürecinde kendi ihtiyacımız olduğu için limon ihracatı yasaklandı bizlerin de katma değeri daha yüksek mobilya satmamız gerekiyor acilen buna bir çözüm üretilmelidir. Sayın Sanayi Bakanı, bu işlere gerekli ağırlığını koyup İnegöl'ün ve ülkenin geleceğinin yok edilmesine izin vermemelidir. Tüm bu sorunların üstüne birde fuar yapılması, Pandemi ve ekonomik kriz sebebi ile sönük geçecek ve  sanayicimiz daha perişan olacaktır.Yaşanılan bu zorlu süreci iyi bir şekilde idare edemediğimiz için bir yıl sonunda hala açılıp kapanmayı gündemimizden bir türlü düşüremiyoruz.Oysa ki, zamanında aşı tedariki yapılmış olsaydı, ülkemizin ve İnegöl sanayicilerimîzin maddi kaybı daha az olacaktı.En azında şimdi bundan sonra gerekli önlemler alınmalı, bizlerin derdine çare olacak şekilde çözüm üretilmelidir. İnegöl mobilyacı esnafı ve halkı bunu  istiyor. Oysa ki 14 günlük tam kapanma ile hastalığı çok aza indirip, 14 günü feda edecekken şimdi belki 10 yıllımız bu salgın hastalığı ve etkisini  temizlemek ile geçecek!”



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02