www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Cumhurbaşkanımız söz verdi?

?Cumhurbaşkanımız söz verdi?

Yıpranma payının tüm sağlıkçıları kapsaması gerektiğini belirten Sağlık-Sen Bursa ve İnegöl şubeleri basın sözcüsü Hüseyin Aydın, mücadelelerini sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Bursa ve İnegöl şubeleri basın sözcüsü Hüseyin Aydın, "Sağlık çalışanlarının istihdam ve çalışma koşulları konusunda sıkıntılar çekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, ?sizler umudun adısınız, her birinizden tek tek Allah razı olsun diyorum. Her birinize tek tek teşekkür ediyor, iyi ki varsınız diyorum?´ ifadelerini sizler için kullanıyor. Konuşmasında Cumhurbaşkanımızın sağlık personeline yıpranma payı sözü verdi.Cumhurbaşkanımızın bu sözlerine karşılık bürokratların sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı konusunda harekete geçmedi. Yıpranma payı sağlık çalışanlarının en temel haklarından biridir.Tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yıpranma payı çıkana kadar Sağlık-Sen olarak bu konuda mücadele vermeye devam edeceğiz.  Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak masaya oturduğumuzda hakları geliştirme konusunda süreci en güçlü şekilde inşa etmede en ufak bir zafiyet yaşatmadık. Memur-Sen ve Sağlık-Sen´in yetki döneminde elde ettiği kazanımlar, çalışma hayatına getirdiği yenilikler gün gibi ortadadır.Hayatın doğal akışını etkileyen, ülkemize badireler yaşatmak istenilen dönemlerde milletin içinden çıkan bu hareket, sağduyusunu konuşturmayı, önce ülkem demesini bilir. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak;  bugüne kadar sendikal mücadelenin, sonuç olduğu kadar süreç işi olarak gördük.Sendikal kazanımlarımız sadece sonuç değildir, üstün ve kararlı mücadelelerin yaşandığı bir süreçtir. Burada esas olan mücadele azminin kaybolmamasıdır? dedi.

SÜREKLİ SAHADAYIZ

45 madde ile toplu sözleşme süreçlerinin en çok kazanım elde eden sendikası olduklarını ifade eden Aydın, toplu sözleşmede 2018 ve 2019 yılında kazanılan kazanımları şöyle açıkladı,  ?Kamu görevlilerinin 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 3,5; 2019 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı içinse yüzde 5 oranında zam almasını, bunun yanında enflasyon oranının zam oranından fazla çıkması halinde enflasyon farkının ödenmesini sağladık. İcap nöbet ücretlerinin tüm sağlık çalışanlarına ödenmesi için düzenleme yapılması kararını aldırdık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nda yaşlı, ağır engelli ve çocuklara hizmet veren yatılı kuruluşlarda görev yapanlara sosyal hizmet tazminatı olarak ilave 10 puan ek ödeme (101 TL) verilmesini sağladık. Yıpranma payı hakkındaki çalışmaların sonuçlandırılmasını karara bağladık. 663 sayılı KHK´ya tabi sözleşmeli yöneticiler dâhil tüm çalışanların ayda 5, yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerinden ve süt izinlerinin tamamından döner sermayeden kesinti yapılmamasını sağladık. Yükseköğretim kurumlarındaki adaletsiz döner sermaye katsayıları ile ilgili çalışma yapılmasını ve neticelendirilmesini karara bağladık. 112 çalışanlarının almak zorunda oldukları eğitimlerde geçen sürelerinde döner sermaye ek ödemelerinin eğitim alanlarda yılda 10 gün için, eğitimi verenlerde yılda 20 gün için özellikli birim katsayısı üzerinden değerlendirilmesini sağladık. Tüm sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin artırılmasını sağladık. Döner sermaye tavan katsayısının 1.50´den 1.70´e çıkmasını, hizmet alanı kadro unvan katsayılarının artırılmasını sağladık. Adli Tıp Kurumu´nda ve üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personelinin tavan katsayılarının 1.50´den 1.70´e çıkarılmasını sağladık. 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarına Nakdi Yemek Yardımı yapılmasını sağladık. Son olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızdan toplu sözleşme talebimiz olan 4/C´li personelin 4/B statüsüne geçirilmesinin müjdesini aldık. Vekil ebe hemşire, kamu dışı ASE ve ASPB´deki ek ders karşılığı çalışanların da kadroya geçmesi için mücadele edeceğiz. Sendikal mücadelemiz sadece toplu sözleşme masasında sürmüyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın çalışma koşullarını iyileştirme temelinde tüm yıla yayılan bir mücadele yürütüyoruz. Sürekli sahadayız. Sağlık politikalarının, sosyal hizmet politikalarının hem üyelerimiz hem hizmet alan insanlar için en doğru şekilde uygulanması için aktif bir mücadele süreci yürütüyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25