www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Devlet Hastanesine Yeni Ünite

Devlet Hastanesine Yeni Ünite

Anne dostu, bebek dostu ve yalın hastane gibi unvanları kazanarak Türkiye´de adından sıkça söz ettiren İnegöl Devlet Hastanesi, yeni bir üniteye kavuşarak kapsamını genişletti.

Kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer maddelerden ortama yayılarak vatandaşları etkileyen sağlık sorunları artık İnegöl Devlet hastanesinde oluşturulan ünitede tedavi edilebilecek.

KBRN DEKONTAMİNASYON ÜNİTESİ

Türkiye´de sanayisiyle ilk 20´de olan önemli sanayi merkezi İnegöl´de yanık ünitesi ve plastik cerrahi müdahalelerin eksik olduğu İnegöl Devlet Hastanesinde uzun zamandan bu yana eksikliği de hissedilen kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer maddelerden etkilenen vatandaşların tedavisinin sağlanması için düğmeye basıldı.Kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer maddelerden etkilenerek İnegöl Devlet Hastanesine sevk edilecek olan hastalara, Acil Servis girişinde oluşturulan KBRN (Kimyasal-biyolojik-radyolojik-nükleer) Dekontaminasyon Ünitesinde ilk tedavileri yapılacak. Kimyasala maruz kalan hastalar ilk önce su ile steril edilecek ardından iste tedaviye başlanacak.

7/24 HİZMET VERECEK

Kimyasal üreten tüm fabrikalar, kimyasal depolar, tankerler, boru hatları, salgın hastalıklar, radyoaktif malzeme olan yerler, nükleer reaktörlere karşı teyakkuzda olacak olan ünitede görevli ekip 7/24 esasına göre hizmet verecek. KBRN ünitesinde görev yapacak 80 sağlık çalışanı 3 gün sürecek eğitimlerden geçecek.Donatım çalışmaları süren ünitenin yakın zaman içerisinde hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19