www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Diş Hastanesi´nden Rekor Hizmet

Diş Hastanesi´nden Rekor Hizmet

İnegöl Ağız ve Diş Hastanesi Tıbbi Hizmetler Birim Sorumlusu Dt. Hasan Güleryüz, 2017 yılında 143 bin 97 hastaya hizmet verdiklerini açıkladı.

İnegöl Ağız ve Diş Hastanesi Tıbbi Hizmetler Birim Sorumlusu Dt. Hasan Güleryüz, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü işle Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

BİRÇOK HASTALIĞI BERABERİNDE GETİRİYOR

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Ağız ve Diş Hastanesi Tıbbi Hizmetler Birim Sorumlusu Dt. Hasan Güleryüz, ?Ülkemizin ilk dişçilik yüksekokulu olan ?Dişçi Mekteb-i Aliyesi´ Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur. 1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü ?Diş Hekimliği Günü´, 22 Kasım´ı içine alan hafta ise ?Ağız Diş Sağlığı Haftası´ olarak kutlanmaktadır. Sağlık ordumuzun vazgeçilmez bir parçası olan tüm diş hekimlerimizin ?Dünya Diş Hekimliği Günü´nü kutluyoruz. Ağız ve diş sağlığı bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ağız ve diş sağlığı korunmadığında birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Tüm sağlık konularında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık verecek çalışmalar yürütüyoruz. Diş çürüğü olmayan ağız ve diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşabilmek için; ağız ve diş sağlığının öneminin anlaşılması ve toplum bilincinin oluşturulması, anne adayından başlayarak gebelik döneminde annenin ve bebeğin ağız ve diş sağlığı konusunda düzenli takibinin yapılması, kişilerin ağız hijyenine önem vermelerinin sağlanması, doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığının edinmesi, diş ipi kullanımının yaygınlaştırılması, koruyucu diş tedavi uygulamaları olan flor uygulaması ve fissür örtücülerinin öneminin anlaşılmasına yönelik uygulamalar gerçekleştiriyoruz.?

143 BİN HASTA TEDAVİ GÖRDÜ

?Merkezimizde 2017 yılı içerisinde 143 bin 97 hastaya diş sağlığı hizmeti verilmiştir. Merkezimiz bünyesinde evde sağlık birimi kurulmuş olup, Evde Sağlık Hizmetleri kapsamındaki hastalara ihtiyaç duydukları ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın genel anestezi altında tedavi edilebilmeleri için İnegöl devlet Hastanesi ile protokol yapılmıştır. 2017 yılı boyunca 428 engelli hastaya genel anestezi ile diş tedavisi yapılmıştır. Bu uygulamalar ağız ve diş sağlığının gelişmesinde son derecede önemlidir ancak tedavi edici hizmetlerin yanında koruyucu hekimliğin gelişmesi ve bir toplumsal bilinç, farkındalık oluşturmak son derece önemlidir. Bu vesile ile merkezimiz diş hekimleri başta olmak üzere, onların şahsında tüm diş hekimlerinin 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü´nü tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29