www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Doğu Türkistan için gıyabi cenaze namazı kılındı

Doğu Türkistan için gıyabi cenaze namazı kılındı

Çin´in Sincan Uygur Özerk Bölgesi´ndeki olarak bilinen Doğu Türkistan´da hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle şehit olan Türkler için İnegöl Ülkü Ocakları mensupları Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazının ardından İnegöl İshakpaşa Cami´nde kılınan Gıyabi Cenaze namazına İnegöl Ülkü Ocakları mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

Namazın ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Alper Pakoğlu, ?Bugün bir namaz için bir araya geldik. Bu namazda ay yıldızlı bayrağın gölgesinde Müslüman bir toplum olarak yaşamamızın şükrünü ettik, bu namazda Yüce Allah´tan Doğu Türkistan´ın, Karabağ´ın, Telafer´in, Arakan´ın ve zulüm altında olup da bizlerden yardım eli bekleyen tüm insanlığın vebalinin affını diledik. Biçare kaldığımız Doğu Türkistan için, tüm din kardeşlerimiz, soydaşlarımız için bir araya geldik. Kıldığımız namaz bir cenaze namazıdır; zulüm altında hayatını kaybedenler için, açlıktan hayatını kaybedenler için ve kaybettiğimiz insanlığımız için.Bizimle aynı hassasiyetleri paylaşan, çağrımıza icabet edip aynı safta yer alan tüm İnegöl halkından Allah razı olsun? dedi. 

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71