www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dolu Üreticiyi Etkilemedi

Dolu Üreticiyi Etkilemedi

İnegöl İsaören Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, dolu nedeni ile İnegöl´de özellikle meyve bahçelerinin yoğun olduğu bölgelerde doludan dolayı ürünlerin zarar gördüğüne yönelik çıkan spekülasyonların ardından açıklamalarda bulundu. Ulu, 2 gün boyunc

Son günlerde aşırı yağış alan bölgelerden biri olan Bursa´nın İnegöl ilçesinde, özellikle meyvesi ile ünlenen kırsal İsaören Mahallesi´nde doludan dolayı meyvelerin zarar gördüğü çeşitli medya kuruluşlarına yansımıştı.

İsaören Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, spekülasyonların iyi ürünler piyasa çıktığında, daha ucuza alınmak gibi bir düşüncenin olmasından da kaynaklanabileceğini belirtti.

Meyve bahçelerini gezdikten sonra açıklamalarda bulunan İsaören Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, "Malum geçtiğimiz günlerde bölgemizde yoğun bir yağmur yağışı görülmekteydi. Bereketli bir yağış fakat bölgemizde yağışlardan dolayı dolu olayları gündeme geldi. Gündemde şuan; İsaören, Deydinler, Dipsizgöl, yanı başımızdaki Sarıpınar köylerinde doludan dolayı meyve bahçelerinde büyük zarar olduğu gibi söylentiler var. Bizlerde gerek kooperatifimiz olsun, gerek çiftçi arkadaşlarımız ile birlikte dün ve bugün yaptığımız bahçe gezilerinde herhangi bir zarar şuan itibari ile yok. Yani  doludan, bizim bölgemiz İsaören, Deydinler, Dipsizgöl ve Sarıpınar köylerinin bulunduğu arazilerde, yaklaşık bu araziler toplam alanı 35-40 bin dekar alanı kapsıyor İnegöl bölgesinde, bu bölgede şuan itibari ile doludan dolayı herhangi bir hasara rastlanmamıştır. Tabu bunlar spekülasyon tarzı haberler. Bu haberlere bizler de üretici olarak bir cevap vermek istedik. Çünkü bizler çok zor şartlar altında bu ürünleri yetiştirmekteyiz. Yani bugün örneğin bir mobilyacı ürettiği bir malı 1 ay içerisinde tüketebilir ama bizim çiftçilerimiz bir meyveye 1 yıl boyunca bakıyor. 1 Yıl boyunca bu ürünü yetiştirmeye uğraşıyoruz. Şuan ürünlerimiz yetişti. Çeşitli dönemlerde satış aşamalarına geldi. Doğal olarak yapmur mevsimindeyiz. Yağmurun ardından dolu olayları bazı değişik bölgelerde oldu ama şuanda bizim özellikle İsaören, Dipsizgöl, Deydinler bölgesinde dolu olarak bize herhangi bir zararı yok. Tam tersi yağmurun bize yararı var şuanda. Meyvelerimizde daha fazla kalite var. Bizim amacımı; ürünlerimizi en iyi kalitede, en iyi şekilde tüketici ile buluşturmak" dedi.

AMAÇ FİYAT KIRMAK MI?
Ulu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Bu tür haberler genelde farklı kesimlerden geliyor. Yani kimseyi zan altında da bırakmak istemiyorum ama tam ürün yetişmişken, en basitinden ´Meyve veren ağaç taşlanır´ derler, o şekilde. Biz ürünü en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz, çevre köylerimiz ile beraber İnegöl´ümüzde. İyi ürünler piyasa çıktığında, doğal olarak bu ürünü daha ucuza almak gibi bir amaç da olabilir. Yani o tarz spekülasyonlar oluyor. Biz onların önüne geçmek için 35-40 bin dekar arazinin içerisinde herhangi bir dolu zararına rastlamadık. 2 Gündür biz araziyi dolaşmaktayız, diğer köylerdeki arkadaşlarımız ile beraber ve bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ürettiğimiz her ürünün arkasındayız"

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25