www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EĞİRDİR´DE BULUŞTULAR

EĞİRDİR´DE BULUŞTULAR

Sivil Toplum Diyaloğu programı kapsamında Kültür Rotaları Derneği tarafından yürütülen ´Avrupa´dan Türkiye´ye Yürüyoruz´ projesinin Ara Değerlendirme Toplantısı, 04-05 Ağustos 2016 tarihlerinde Eğirdir´de gerçekleştirildi.

 

Toplantıda iştirakçi kurumlar olan İnegöl Belediyesi, Eğirdir Belediyesi ve Demre Belediyesi temsilcileri ile yerel liderler tarafından yapılan planlar değerlendirildi ve sonuçlar ile diğer proje faaliyetleri hakkında yerel ve ulusal paydaşlar bilgilendirildi. Ayrıca; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi ve Kent Müzesi, Eğirdir Belediyesi, Demre Belediyesi, İngiliz Arkeoloji Enstitüsü, Turizm Meslek Yüksekokulu, Çeşitli Köy Muhtarlıkları, Konaklama hizmeti sahipleri ve seyahat acenteleri temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.

Kültür Rotaları Temsilcilerini buluşturan toplantının açılış konuşmasını Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yaptı. Ardından proje koordinatörü Hüseyin Eryurt, Avrupa´daki ViaFrancigena ve ViaEgnatia yürüyüş rotalarıyla Türkiye´deki Evliya Çelebi Yolu, Aziz Paul Yolu ve Likya Yolu´nu birbirine bağlayacak bu proje hakkında sunum gerçekleştirdi.

Üç rotanın geçtiği yerlerdeki belediye temsilcileri ve yerel liderler, proje esnasında yapmış oldukları planlamalara değinerek bu rotaların ihtiyaçları ile bu ihtiyaçlara getirilen çözüm önerilerini masaya yatırdı. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürü Melike Gül Likya Yolu´nun korunması ve bununla alakalı Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgilendirme yaptı. Bu rotanın geçtiği yerlerden biri olan Demre´den katılan yerel temsilci Barış Yüksel ve belediye temsilcisi Yusuf Ülker de kendi çalışmaları ile rota üzerindeki sıkıntılara dikkat çektiler.

KONAKLAMA İHTİYACINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplantıda projenin İnegöl ayağı olan ?Evliya Çelebi Yoluyla? ilgili de bir sunum gerçekleştirildi. 4 kültür rotasından biri olan Evliya Çelebi Yolu´nun geçtiği İnegöl´den toplantıya İnegöl Belediyesi´ni temsilen Kültür Sosyal İşler Müdürü Ensar Macit ile İnegöl Kent Müzesi Sorumlusu Önder Kılıç katıldı. Ensar Macit ve Önder Kılıç, hazırladıkları sunumda yeni bir turizm ürünü olan Evliya Çelebi Yolu´ndaki konaklama ve diğer ihtiyaçlara değindiler.

Toplantının son bölümünde ise Kültür Rotaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Likya Yolu´nu yeniden keşfeden Kate Clow, uluslararası anlamda kültür rotalarının önemine vurgu yaptı. Muhtemel sınır ötesi işbirliklerine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Clow, bu konuda Bakanlık ile yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Tanıtma Genel Müdürlüğü personeli Fahri Yıldırım, Bakanlığın kültür rotaları konusunda yapmış olduğu tanıtım ve pazarlama çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü´nden Kazım Onur Kurt ise Turizm Strateji Eylem Planı´na kültür rotalarının ekleneceği müjdesini verdi. Toplantının ilk günü, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinin bilgilendirme ve görüşleriyle son buldu.

Toplantı ekibi, Kültür Rotaları Temsilcilerinin ikinci buluşma gününde ise Aziz Paul Yolu üzerindeki bazı köyleri ziyaret ederek, kısa bir gezi gerçekleştirdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25