www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EĞİTİM´DE ÇITA YÜKSELDİ

EĞİTİM´DE ÇITA YÜKSELDİ

2015-2016 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl başarı oranlarının her geçen yıl artış gösterdiğini ve bunun yanında olumsuzluk teşkil eden konuların oranlarında da sürekli bir azalma gör

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 eğitim öğretim yılı sene sonu müdürler kurulu toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican başkanlığında Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi Konferans Salonu´nda yapıldı.Toplantıda; eğitim öğretim yılı hakkında genel değerlendirmeler, öğrenci başarı durumları, disiplin durumları, sosyal ve Kültürel çalışmalar gibi konuların yanı sıra yaz tatilinde okullarda yapılacak çalışmalar da görüşüldü.

BAŞARI ORANLARI HER YIL ARTIYOR

Öğrenci başarıları hakkında açıklamalarda bulundu Müdür Fatih Bilican, ?Eğitim öğretim yılı boyunca okullarımızda akademik başarının artırılması için bütün eğitimci arkadaşlarımızla birlikte çok büyük gayretler sarf edilmektedir. Bu sayede her geçen yıl bir önceki yıla göre başarı oranlarının arttığını görmekteyiz ki bunun en büyük göstergesi üniversite sınavları, TEOG sınavları ve sene sonunda öğrencilerin derslerde gösterdikleri başarı oranlarıdır.?

YÜZDE 11 VE 22 ARTIŞLAR GÖZLENDİ

?YGS ile ilgili daha önce yaptığımız toplantıda değerlendirmelerde bulunmuştuk. Yaptığımız istatistiki değerlendirmede 2016 yılında 2015 yılına göre öğrencilerin başarı oranlarının yükseldiği, buna göre derslerin toplam net ortalamasında bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında, puan olarak ise yüzde 11 oranında daha yükseldiği görülmüştü. Bir önceki yıla göre Türkiye genelinde de başarı yönünde artış olmuştur. Fakat İnegöl başarı artış oranı Türkiye başarı artış oranından3 puan daha fazla olmuştur.?

TEOG´DA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNE ÇIKILDI

?Ortaokul 8. sınıf öğrencilerimizin girmiş oldukları 2. dönem TEOG sınavları da açıklandı. Bu sınavlarla ilgili de bir çalışma yaptık. Yapılan çalışmada 1. dönem TEOG sınavları sonuçları ortalamaları ile 2. dönem TEOG sınavları ortalamaları hem İnegöl olarak hem de Türkiye ortalaması olarak karşılaştırıldı.Yapılan karşılaştırmada, 1. dönem İnegöl sonuçlarının ortalaması Türkiye ortalaması ile aynı olduğu,2. dönem İnegöl TEOG ortalamasının ise hem1. dönem İnegöl ortalamalarının üzerine 4 puanlık bir artış olduğu hem de Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görüldü. Bu sonuca göre ilçemizin başarısı YGS´de olduğu gibi TEOG sınavlarında da aynı şekilde artış göstermiştir.?

LİSELER GELİŞME KAYDETTİ

?Yılsonu itibariyle öğrencilerimizin başarılarını ise okullarımızdan aldığımız verilere göre değerlendirdiğimizde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyleilkokullarda yüzde99,55, ortaokullarda yüzde98,70, liselerde ise yüzde 97,52oranlarındadır.Bu ders başarı oranlarına göre ilkokullarda ve ortaokullarda bir önceki yıla göre aynı oranlardadır. Liselerde ise bir önceki yıla göre 2 puanlık bir artış olmuştur.

TEŞEKKÜR VE TAKDİR ALMA ORANLARI

?Teşekkür ve takdir belgesi alan öğrencilerimizi yüzdelerine baktığımızda ilkokulların 4. Sınıflarında yüzde 75.80, ortaokullarda yüzde 61,43,liselerde ise yüzde 38,29 oranındadır.?

DEVAMSIZLIK DURUMLARI

?İlkokullarda 1, ortaokullarda 2, liselerde ise yüzde 7 oranlarında devamsızlık problemleri yaşandı. Liselerde devamsız gözüken öğrencilerin çoğu Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmışlardır.?

DİSİPLİN DURUMLARI

?Öğrencilerimizin davranışlarından dolayı disiplin cezası alma durumları; ortaokullarda 0,37 liselerde ise 3.39 oranındadır.?

YOĞUN BİR YIL GEÇİRDİK

?YGS, TEOG, ders başarıları gibi genel başarı durumlarına baktığımızda her geçen yıl bir önceki yıla göre başarı oranlarının artarak devam ettiği görülmektedir. Bu durum ise ilçemiz eğitiminde iyi gelişmelerin olduğunu göstermektedir. Bu da bizi memnun etmektedir.Yıl içerisinde akademik eğitimin yanısıra sosyal ve kültürel faaliyetler ile sportif etkinliklere de önem verilmiştir. Bu manada okul müdürlerimize, müdür yardımcılarına, bazı öğretmen gruplarına ve öğrencilere yönelik çeşitli seminerler, etkinlikler, çok çeşitli bilgi ve kültür yarışmaları düzenlenmiştir. İlçe, il ve Türkiye genelinde yapılan çeşitli bilgi ve sportif yarışmalara okullarımızdaki öğrencilerimiz de katılarak rakipleri ile yarışmışlar ve çeşitli dereceler almışlardır. Bunların haricinde çeşitli projeler uygulanmış ve Bilim Fuarları gerçekleştirilmiştir. Özetle çok yoğun bir eğitim öğretim yılı geçirilmiştir.İlçemizdeki eğitimöğretimin kalitesini artırmak adına emeği geçen eğitim camiamızdaki tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı tatiller diliyorum? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01