www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ERYİĞİT TRAKTÖR 3S PLAZA TÖRENLE AÇILDI

ERYİĞİT TRAKTÖR 3S PLAZA TÖRENLE AÇILDI

İnegöl’de tarım teknolojileri konusunda çiftçinin vazgeçilmezi olan traktörün dünya devlerinden olan Türk Traktör’ün New Holland Bursa bayii Eryiğit Traktör, 3S Plaza ile satış, servis ve yedek parça hizmetleriyle artık İnegöl’de.

Türk Traktör’ün New Holland Bursa bayisi Eryiğit Traktör, çiftçilere daha kapsamlı ve kaliteli hizmet verebilmek adına İnegöl’de dev bir tesisi hizmete açtı. Özdilek karşısında İnegöl Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası yanında hizmete giren Eryiğit Traktör; satış, servis ve yedek parça hizmetlerini İnegöl’de bir araya getirdiği 3S plazasının açılış törenine İnegöl protokolü ve çiftçilerin de katılımı yoğun oldu.

 

BÖYLE ÖNEMLİ BİR TESİSİ KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Açılış töreni öncesinde konuşan Eryiğit Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uysal, 16 yıldır hizmet verdikleri tarım sektöründe böyle önemli bir tesisi kazandırmanın gurunu yaşadıklarını ifade ederek; “Bu nedenle bizlere hiçbir zaman desteklerini esirgemen Türk Traktör yöneticilerine, bilgi ve birikimleriyle bizlere destek olan Akif Yılmaz’a, tüm aileme işlemi, bugünlere gelmemizde büyük desteği olan tüm çiftçilerimize, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir ise, yaptığı konuşmada; “Son 5 yıldır üst üste pazar liderliğini elinde tutan Türk Traktör olarak, Türkiye`nin dört bir yanında çiftçilerle buluşuyoruz. Her zaman için önceliğimizde bulunan İnegöl`de aradığınız her şeyi bulabileceğiniz, Eryiğit Traktör`ün 3S plazasını açmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu modern tesis ile satış, servis ve yedek parça hizmetlerini tek bir çatı altında toplayarak çiftçilerimize Adan Z`ye hizmet vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

“İNEGÖL TÜM SIKINTILARA RAĞMEN, BÖLGESİNDE BİR YILDIZ”

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Türkiye gibi bir coğrafyada İnegöl gibi güzel bir şehirde dünyaya gelmenin güzelliğinden söz etti. Erkan Uysal’ın yatırım için İnegöl gibi önemli bir noktayı tercih ettiğini de dile getiren Aktaş; “Türkiye kendi kendine yeten ülkelerden biri olarak biliyoruz. Hollanda, Türkiye’nin 3’te 1’i tarım topraklarına sahip olmasına rağmen, Türkiye’nin 4-5 katı tarım ihracatı yapıyor. Bir yerlerde hata yapıyoruz ama nerede? Bundan 30 yıl kadar önce yüzde 80 köylerde yaşanırken, şimdi bunun tam tersini görüyoruz. Biz köylerden ayrılırken tarımdan da uzaklaştık. Hızlı bir kentleşme ve sanayileşme ile birlikte böyle bir sıkıntıda yaşandı. Biz doğru makine ve doğru yönlendirme ile çok daha iyi noktalara geleceğiz. 6 senede mobilya ihracatı 20 milyondan 200 milyon dolara geldiyse ki mobilyada hala gerilerdeyiz daha iyi noktalara gelebiliriz. Daha fazla çalışmaktan ve kendimizi geliştirmekten başka bir şey olmadığını düşünüyorum. İnegöl’ün tüm sıkıntılara rağmen bölgesinde bir yıldız olduğunu düşünüyorum. Yeni işyerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

TARIMI VERİMLİ YAPMALIYIZ

İnegöl’ün Türkiye’de yıldızı parlayan bir kent olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Aziz İnci, “Hem tarım sektörümüz, sanayiden, endüstriden sonra ikinci önemli sektörümüz. Bu sektörü en az sanayi kadar geliştirmek ve bu sektöre önem vermek zorunda olduğumuzu ifade ediyorum. Tabi bu tür gelişmeler bize gurur veriyor. Bir zamanlar toplu iğneyi dahi ithal eden Türkiye, bugün tarım makineleri, beyaz eşya ve otomotiv ihraç ediyor. İnegöl tarımı mutlaka çok verimli yapmak zorunda. Yeni İnegöl projesi inşallah adım adım gerçekleşir. İnşallah bundan sonra tarıma elverişli toprakların, muhtaç olduğumuz toprağı, suyu, havayı korumak adına, tarımsal toprakları daha iyi koruruz. İnegöl bu anlamda çok iyi bir örnek oluşturmuyor. Ne yazık ki, birinci sınıf tarım topraklarını heder ettik. Ama en azından bundan sonra aynı yanlışı İnegöl olarak, Bursa olarak, Türkiye olarak yapmayalım diyoruz. Bu anlamda 2. OSB çok iyi bir örnek oldu. Hızla gelişiyor. Bir taraftan yapmak zorunda olduğumuz doğru bir projeyi gerçekleştiriyor. Bir taraftan da tarımsal topraklardan da uzaklaşmış oluyoruz. Ben bu vesileyle bütün kurum ve kuruluşları, üniversitelerden araştırma enstitülerine, ziraat odalarımızdan merkezi idare kuruluşlarına, çiftçilerimize, üreticilerimize kadar herkesi bu güzel topraklar üzerinde daha verimli, daha yüksek üretimli tarım yapmaya davet ediyorum. Özellikle bu gibi müesseselerin kurulmasıyla çiftçimize daha ekonomik, daha teknik tarım yapmayı sunan Eryiğit firmasına ben en iyi dileklerimi sunuyorum, tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından açılış töreni kurdele kesimi ve 3S Plazanın gezilmesi ile devam ederken, açılışa katılanlara da yemek ikramında bulunuldu.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25