www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Esnafa öncelik tanınmalı

Esnafa öncelik tanınmalı

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, vatandaşlarla her gün bire bir temas halinde olan hizmet sektöründeki esnaflara ve çalışanlarına aşı konusunda öncelik tanınması gerektiğini söyledi.

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, esnaf ve sanatkârın korona virüs aşılamasında öncelikli olması gerektiğini vurgulayarak, “Sosyal mesafe imkânı olmayan, her gün vatandaşla birebir temas etmek zorunda olan berber, kuaför, yiyecek ve içecek sektörü, taksici, dolmuşçu, manav, kasap, bakkal gibi 2 milyon esnaf ve sanatkârımız aşılama sürecinde öncelikli olmalı” dedi.

Açıklamasına hükümetin aldığı pandemi önlemlerine ve esnafa verdiği desteklere teşekkür ederek başlayan Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, “Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere, sağlık bakanımız Fahrettin Koca ve yine esnafa desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ederim. Bilindiği üzere korona virüs aşısı ülkemize geldi ve aşı önceliği sağlık çalışanları olarak açıklandı. Bu doğru bir karar olmakla beraber, esnafımız sosyal mesafeye her ne kadar dikkat etse de işi gereği her gün vatandaş ile birlikte. Esnafımız her gün işi gereği yüzlerce insanla birebir temas halinde, ya da aynı ortam içerisinde. Pandemi tedbirlerinin gereği maske mesafe hijyen noktalarında esnafımız sürecin en başından beri bu düzene birebir uysa da, sosyal mesafe kısmında maalesef öyle bir imkanı yok. Özellikle hizmet sektöründe çalışan lokanta, kafe, oradaki garsonlar ve aşçılar ile birlikte bakkal, manav, kasap, berber, kuaför, dolmuşçu, taksici, halk otobüsçü gibi sektörler başta olmak üzere esnaf ve sanatkarımız aşılamada öncelikli olmalı. Örneğin, berber ve kuaförler de hijyene en üst düzeyde dikkat etse de, temas etmeden iş yapmaları mümkün değil. Bu esnaf ve sanatkarımızın evine döndüğünde aileleri, yaşlı büyükleri ve çocuklarının olduğu da göz önünde bulundurulduğunda aşılama öncelikle esnaf ve sanatkarımızdan başlamalı” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71