www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

FAKÜLTE HEDEFİNDE İLERLİYOR

FAKÜLTE HEDEFİNDE İLERLİYOR

Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, fakülte olarak 2015-16 eğitim öğretim yılında 385 öğrenci sayısına ulaştıklarını ve ilk mezunları bu yıl vereceklerini ifade etti.

 

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, bu yıl 4. yaşına giren İnegöl İşletme Fakültesi ile ilgili genel değerlendirmede bulundu. Fakülte öğrenci sayısının 385´e yükseldiğini belirten Canbolat, İnegöl İşletme Fakültesi´nin kendi yerinde faaliyetini sürdürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

İNEGÖL, TÜRKİYE ÖRNEĞİNİ VERİYOR

Türkiye´deson günlerde yaşanan terör saldırılarından dolayı üzüntülü olduklarını belirterek konuşmasına başlayan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, ?Şehit olan güvenlik güçlerine Allah´tan rahmet diliyoruz. İnegöl, Türkiye´de ekonomik ve sosyal yapısı itibariyle belki tipik bir Türkiye örneğini veriyor. Sosyolojik açıdan da öyle. Üniversitelerin bu anlamda toplumun sorunlarına yönelik görevleri vardır. Toplumun sorunlarının tespiti çözüm arayışları, görüş ortaya koyma noktasındaki görevlerinin de bilincinde olarak, biz bu konuları teessürle dile getirmiş oluyoruz. Ama bir görev vardır; gerek bilimin gerek siyasetin üzerine düşen görevi her zaman kararlılıkla yerine getireceğinin de herkes farkında olmalı?dedi.

ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TERCİH EDİLİRLİĞE SAHİBİZ

Yeni dönemde fakültenin durumunun ne olacağıyla ilgili bilgiler veren Canbolat, ?Fakültemiz 4 yıllık bir fakülte. Her geçen gün toplumda gerek öğrenciler, gerekse toplum kesiminde bu fakültenin gündeme geldiği, farkında olunduğuna tanık oluyoruz. Bu gece açıklanan öğrenci yerleştirme listelerinde memnuniyetle tespit ettik ki, fakültemiz önemli ölçüde bir tercih edilebilirliğe sahiptir. Taban puanları itibariyle bakarsak, Bursa´daki 40 yıllık İktisadi İdari Bilimler Fakültesi´nin bizim İnegöl İşletme Fakültesi´nin bölümlerine tekabül eden bölümleri ile mukayese edildiğinde, çok iyi bir yerde olduğumuzu görüyoruz. 2. öğrenim itibariyle daha önde? İşletme bölümümüz, Bursa İBF İşletme bölümüyle arasında 10 puanlık bir fark var. Ama 2. öğretimde İnegöl İşletme, puan itibariyle daha öndedir. Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümü ile bu yıl yeni öğrenci aldığımız Yönetim Bilişim Sistemleri ise aşağı yukarı bu bahsettiğim bölümlerin hepsinin birinci öğrenimlerinin daha üstünde bir taban puana sahiptir. En düşük puan itibariyle söylüyorum. Bu fakültenin ilçede olmasını rağmen büyük bir başarıdır. Tercih edilebilir yönüyle iyi bir konumdayız. Örneğin Gemlik´teki Hukuk Fakültesi´yle mukayese edildiğinde, Hukuk Fakültesi´nde ilk yıllara oranla gerileme olmuştur. Çünkü gerek Hukuk Fakültesi´nin niteliği gerekse ilçenin merkezden oluşu belki haklı olarak adayların tercihte bulunmadığı görülüyor. Bence Hukuk Fakültesi o ilçede olmamalıydı? şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE OLUŞUMU KONUSUNDA ÇALIŞMALAR VAR

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü´nün ilçelerdeki bütün fakültelerin merkeze alınacağı ile alakalı haberi hatırlatan Canbolat, ?Ama İnegöl İşletme Fakültesi bunun dışında. Zaten kanunda da, adı üzerinde İnegöl İşletme Fakültesi olarak geçiyor. Dolayısıyla İnegöl konum olarak ileriye yönelik İşletme Fakültesini koruyacaktır. Hatta üniversite oluşumu konusunda da çalışmalar var?diye konuştu.

KOORDİNASYON KURULU OLUŞTURULDU

Canbolay, şuan ilk hedeflerinin kampus alanının iyileştirilmesi olduğunu belirterek, ?Bu anlamda bir İnegöl Yerleşkesi Yönetim Koordinasyon Kurulu oluşturduk. Fakülte Dekanı, İMYO Müdürü, sekreterler ve birer öğretim üyesi veya görevlisinin katılımı ile birlikte kampus alanında düzen ve güvenliğin sağlanması, bakım onarımı, temizlik işlerinin istişare temelinde görüşülerek halledilmesine yönelik bir kurum. Amaç burada fakülteyle meslek yüksekokulunun birlikte bu yerleşkede birlikteliğin nasıl bir düzen içinde sağlanabileceği yönündedir. Kampusun girişinde bir sorun var. Diş Hastanesi´nin kalkması beklendi ama henüz daha gidici de değil. Onun için geçici olarak giriş kısmının düzenlenmesi gerekiyordu, onu yapmaya çalıştık. İleriye yönelik olarak 3 bin metrekare alan üzerindeki eski fabrika lojmanlarının yıkılması, oranın güzel bir kampus mekanı haline getirilmesi sağlanacak. Yeni yapılan güzel bir görüntüsü olan öğrenci yurduyla fakülte arasındaki alanın düzenlenmesi, bu binanın devamındaki o atıl durumda olan yerin restore edilerek eğitim öğretim amaçlı kullanılması yönünde de rektörlüğe talebimiz oldu. Giriş planı yapılıyor. Mobilya atölyesinin taşınması daha önce söz konusu oldu. Tütün depolarının olduğu yerinde ileriye dönük olarak belki ek derslik olarak kullanılması söz konusu olacak? ifadelerini kullandı.

LİSANS DÜZEYİNDE 385 ÖĞRENCİ

Öğrenci sayısının her geçen eğitim öğretim yılında daha da arttığını belirten Canbolat, ?47 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştık. Şuan itibariyle 3 bölümümüz var. En son bu yıl Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne de 47 öğrenci aldık. İşletme bölümüne 62, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümüne de 62 öğrenci geliyor. Bir öğrence de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden bir öğrencimiz Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümüne geliyor. Toplamda 172 öğrenci bu yıl fakülteye gelecek. Yabancı öğrencilerden de 38 müracaat oldu. Her bölüm için 5´er kontenjan ayırdık. 15 yabancı öğrenci alacağız. Toplam da bu yıl 385 öğrenci sayısına ulaşmış olacağız. Bunlar lisans düzeyinde olan öğrencilerimizdir?dedi.

YÜKSEK LİSANSTA MÜRACAATLAR 3-4 EYLÜL´DE ALINACAK

Yüksek Lisans programlarının devam ettiğini ifade eden Dekan Canbolat, ?10 öğrencimizi mezun ettik. Güz döneminde 3-4 Eylül´de müracaat alacağız. Uluslararası Ticaret, Muhasebe ve Denetim ile Sağlık Kuruluşları Yöneticiliğine de öğrenci alacağız. Sağlık Kuruluşları Yöneticiliğine tezsiz öğrenci alacağız. Diğer bölümlere ise tezli ve tezsiz alacağız. Tezlilerde 15, tezsizlerde 30 kontenjanımız var. Derslerin seçilme durumuna göre bazılarının Bursa´da bazılarının İnegöl´de yapılması ile ilgili uygulamaya geçeceğiz. Burada amaç daha çok kişiye böyle bir imkânı sunmaktır? şeklinde konuştu.

İLK MEZUNLAR BU YIL VERİLECEK

Fakültenin İnegöl´de 4. yılına girdiğini söyleyen Canbolat, 2015-2016 dönemi sonunda fakültenin İşletme bölümü olarak ilk mezunlarını vereceğini de sözlerine ekledi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00