www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Geri Adım Atmadık, Atmayız?

?Geri Adım Atmadık, Atmayız?

Sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve Sağlık-Sen hakkında değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Bursa ve İnegöl Şubesi Basın sözcüsü Hüseyin Ayın, "Bugüne kadar emanetini yüklendiğimiz çalışanlarımızın hak mücadelesinde hiçbir zaman geri adım atmadık

Memur-Sen ve Sağlık-Sen hareketinin güçlü teşkilatı ve bir milyonu aşan üyesiyle milli şuurun en güçlü savunucusu olduğunu söyleyerek konuşan Sağlık-Sen Bursa ve İnegöl Şubesi Basın sözcüsü Hüseyin Ayın, ?Çalışma hayatında, eğitimde, sosyal hayatta, millet tasavvurunun, farklılıkları zenginlik sayan milli kültürün, sosyal adaletin, toplumsal dayanışma ikliminin hâkim olması için öncü olmalıyız. Hizmet kolumuzda emeğimizle, hak mücadelemizle yolumuza devam ederken, bize yakışanın bu temel ilkelerle hareket etmektir. Hak mücadelesini; sorumluluk şuuruyla birlikte ele alıp, hikmet, adalet, iffet ve şecaat üzerine inşa ediyoruz. Bunların bütününün erdemli insanı, erdemli bir hayatı ortaya çıkardı. Emek mücadelemizi de, egemenlik mücadelemizi de, kültür ve medeniyet mücadelemizi de bu anlayış çerçevesinde yürütme gayreti içindeyiz. Bu anlayışın Memur-Sen´in kuruluşundan bu güne böyle devam ediyor. Bugüne kadar emanetini yüklendiğimiz çalışanlarımızın hak mücadelesinde hiçbir zaman geri adım atmadık. Sendikal kazanımlarımızın sadece sonuç olmadığını, üstün ve kararlı mücadelelerin yaşandığı bir süreç oldu. Esas olanın mücadele azminin kaybolmaması? 4/C´lilerin 4/B´ye alınmasının Memur-Sen´in bir talebi olduğunu söyleyen Aydın, taşeronlara kadro verilmesi sürecinde vekil ebe hemşire, kamu dışı ASE ve ASPB´deki ek ders karşılığı çalışanların kadroya dahil edilmemesinin kabul edilemez olduğunu, bunun mücadelesini vermeye devam edeceğimizi dile getirdi? dedi.

YIPRANMA PAYI TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI

Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yasalaşması gerektiğini de söyleyen Aydın, ?Sözünü Cumhurbaşkanımızın verdiği yıpranma payı, maalesef eski Türkiye´den kalma bürokratik oligarşi yüzünden gecikti. 2018´de bunun hayata geçmesini sağlayacak bir sürecin içindeyiz. Bizim isteğimiz yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesidir? şeklinde konuştu.

İSTİHDAMLARLA İŞ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ

Sağlık çalışanlarının tamamının memnun olmadığı adaletsiz döner sermaye sistemini de eleştiren Aydın, bütün çalışanların emeğinin karşılığını aldığı bir sisteme acilen geçilmesi gerektiğini belirtti. Çalışan motivasyonunu artıracak döner sermayenin motivasyon azaltıcı noktaya geldiğine değinen Aydın, mevcut sistemin çalışma barışını da bozduğunu kaydetti. Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştığını ve yıprandığını söyleyen Aydın, yeni istihdamlar sağlanarak iş yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti.

ŞİDDET SONA ERMELİ

Sağlıkta şiddetin de mutlaka sona ermesi gerektiğini söyleyen Aydın, ?Yapılacak yasal düzenlemelerle şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasının sağlanmalıdır. Yine şiddet uygulayan kişilerin sağlık harcamaları bir süreliğine ki bizim önerimiz 6 aydır; SGK tarafından ödenmesin ve bu kişilerden alınsın. Bu tür caydırıcı tedbirlerin mutlaka hayata geçmesi gerekmektedir. Hastanelerin güvenlik önlemleri de artırılmalı, girişlerde mutlaka x-ray cihazları bulundurulmalıdır? diye konuştu.

Kurumsal kültürümüz içinde eğitim programlarımıza her zaman çok büyük önem verdiğimizi de belirten Aydın, yetenekli ve donanımlı bir teşkilatın olmazsa olmazımız olduğunu, Sağlık-Sen, mefkuresinin her zaman; bilginin, hikmetin ışığında yetişmiş kadrolar istediğini kaydetti. 

Aydın İnegöl´de yaşayan sağlıkçıların kreş sorunun devam ettiğini de belirtti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25