www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAFIZLIK İÇİN ÖZEL PROJE

HAFIZLIK İÇİN ÖZEL PROJE

NÜVE Eğitim ve Kültür Derneği, çocuklarının hafız olmasını isteyen velilere yönelik,?Başarılı hafız olma ve yetiştirme metotları? konulu bir konferans düzenledi.

 

2009 yılında İnegöl´de çalışmalara başlayan NÜVE Eğitim ve Kültür Derneği, SaniKonukoğlu Konferans Salonu´nda düzenlenen programda velilere, Hafız Yetiştirme projesini tanıttı. Toplantıya NÜVE Derneği Hafızlık Proje Grubunda öğrencileri bulunan veliler katıldı.

Veli bilgilendirme toplantısı formatında düzenlenen Programın açılış konuşmasını yapan NÜVE Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Şen, Derneğin yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

SEFER BİZDEN ZAFER ALLAH´TAN

Ömer Şen yaptığı konuşmada;?2009 Eylül ayında başlayan çalışmamızın yedinci yılını tamamlıyoruz. Toplumları derinden etkileyenmaneviyat kıtlığından en çok müteessir olan gençlerimizin Ahlakî ve İlmî cihetten tekâmülünü esas alarak,sefer bizden zafer Allah´tan diyerek yola çıktık.Böylece dünyayı ve hâdiseleri doğru okuma/ yorumlama kabiliyetimizi güçlendireceğimizi, hedeflerimizkadar usul/metot tercihimizde de öze daha çok sadık kalabileceğimizi, keza önceliklerini İslâm´a göre tespiteden her Müslüman gencin kulluk-ümmet bilinciyle her hayırda ?ben varım´ heyecanını yüksünmeden veşerefle taşıyabileceğini tasavvur ettik.Bu inanç ve azimle altı sene önce çıktığımız yolumuza, Gürcistan´dan gelen muhacir kızlarımızlaberaber proje ve ihtisas gruplarımız, ayrıca Dernek hâricinde ?Sosyal Faaliyet´ alanında hitap ettiğimiz İmamHatip Ortaokulu talebeleriyle devam ediyoruz. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri olan Hafızlık Proje Grubunun içeriğini paylaşmak için burada toplandık? diye konuştu.

ZEKİ ÇOCUKLARI HAFIZ YAPIN

Başkan Şen´in konuşmasından sonra söz alan Hafızlık Danışmanı Ziya Salihoğlu, Hafızlık Eğitimi konusunda velilerin dikkat etmesi gereken konuları paylaştı.Kuran kursu talebe ve hocalarına ?Başarı ve Motivasyon´ alanında çeşitli seminerler veren yazar Salihoğlu konuşmasının başında, Hafızlık Eğitimi ile ilgili özel olarak kaleme aldığı; Başarılı Hafız Olma ve Yetiştirme Metotları,İdeal Hafızın El Kitabı ve Eğitimin 4 Mimarı isimli eserlerini tanıttı.Çocuğunun Hafız Olmasını İsteyen Ebeveynlere hitap eden Ziya Salihoğlu, özellikle zeki ve çalışkan çocukların hafız yapılmasını istedi.

HAFIZLIK EN BÜYÜK ONURDUR

Salihoğlu; ?İlk Hafız Peygamber Efendimizdir. Hafızlık bize Resulullah Efendimizden bir mirastır. Allah´ın kitabını ezberlemek en büyük makam ve onurlardan biridir. Ya hafız olmalıyız, ya evladımızı hafız yapmalıyız, ya da bir hafızın yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunmalıyız. Kuru kuruya hafız olmaktansa, ezberlediği Kur´an-ı yaşayan, şuurlu bir hafız olmayı hedeflemeliyiz. Bu açıdan hafızlık eğitiminde hoca ve kurs seçimi çok önemlidir. NÜVE Derneği hafızlık eğitimi açısından gerekli şartları yerine getirerek örnek bir proje ortaya koymuş? diye konuştu.

Yazar Salihoğlu, konuşmasının sonunda kitaplarını imzaladı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00