www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAFRİYAT DENETİMLERİ SÜRÜYOR

HAFRİYAT DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Hafriyat denetimleri mesai saatleri dışında ve hafta sonları da olmak üzere tüm hızıyla devam ediyor.

?Sağlıklı bir Bursa´ hedefiyle çalışmalarına yön veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hafriyat denetimlerine, mesai saatleri dışında ve hafta sonları da tüm hızıyla devam ediyor.

?Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği´ kapsamında 17 ilçeyi kapsayan hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıklarının yönetimi çalışmaları, geri kazanım, depolama sahası izinleri, atık taşıma izin belgesi ve bu süreçlerin denetimi olmak üzere dört aşamada devam ediyor. Bugün Bursa´da 28 adet hafriyat depolama sahası, 4 adet tarımsal amaçlı depolama sahası, 4 adet geri kazanım tesisi bulunduğunu belirten yetkililer, alt ve üst yapı çalışmaları sonucu oluşan hafriyat toprağı, inşaat, yıkıntı ve asfalt atıklarının öncelikli olarak kaynağında değerlendirildiğini söyledi. Artan atıkların yine öncelikli olarak geri kazanım tesislerine yönlendirildiğini kaydeden yetkililer, buna rağmen varsa, artan atıkların hafriyat depolama sahalarına yönlendirilerek bertaraf edildiğini belirtti.

Hafriyat taşıyan araçların, Büyükşehir Belediyesi´nde bulunan mevcut uydu araç takip sistemine uyumlu, damper hareketlerine duyarlı GPS cihazı taktırmalarının zorunlu olduğunu ifade eden yetkililer, sisteme entegre olan araç sayısının da 1015´e ulaştığını söyledi.

Çevre veŞehircilik Bakanlığı´nın 01.04.2014 tarih ve 51148829-020-108 sayılı Bakanlık Oluru ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na verilen yetki çerçevesinde yapılan denetimlerde kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak hareket eden tüm firma ve şahıslara 68 adet idari işlem yapıldığını belirten yetkililer, toplamda 4 milyon 803 bin 492 TL para cezası uygulandığını kaydetti.

Yaz dönemi ile birlikte hafriyatın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, kazı alanlarında, döküm sahalarında denetimler arttırılırken, tüm ilçelerde mesai saatleri dışında ile hafta sonu da hafriyat denetimlerine başlandığı, bu denetimlerin de tüm yaz döneminde aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19