www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAFTA SONU YAPILAN 6 YANLIŞ

HAFTA SONU YAPILAN 6 YANLIŞ

Birçoğumuz, mesai saatlerini hafta sonunu iple çekerek geçiririz. Ama hafta sonu geldiğinde elimizdeki bu 48 saatten tam anlamıyla yararlanmıyoruz. Hafta sonlarını geçirdiğimiz zaman, genellikle düşlediğimiz gibi geçmiyor ve bu boş zamandan verim alamıyor

1. Normalden geç uyanmak: Uyku düzeniniz elbette hafta içi gibi olmayacaktır, tüm hafta uyuyarak geçireceğiniz bir hafta sonu da düşlemiş olabilirsiniz. Ancak geceleri geç yatmak ve ertesi sabah normalden çok geç uyanmak, hem uyku düzeninizi bozar, hem kendinizi daha yorgun hissetmenize yol açar, hem de normal uyku rutinine dönmenizi zorlaştırır. Bu yüzden, normal uyku düzeninizin çok dışına çıkmamaya çalışın.

2. Aşırı yemek yemek: Hafta sonu, genellikle daha çok dışarı çıkılan, hep birlikte yemek yenilen ve normalden fazla tatlı ve içecek tükettiğiniz zaman dilimidir. Bu da beslenme düzeninizi sekteye uğratır. Hem sağlıklı beslenme düzeninizi bozmuş olursunuz hem de kalori alımı

nız artar. Bunun önüne geçebilmek için, gidilecek mekanı siz belirleyebilir ve sonrasında hep birlikte yapılabilecek, enerji sarf edebileceğiniz bir aktivite ile hoş vakit geçirebilirsiniz.

3. Sürekli çevirim içi olmak: Hafta içi zamanınızın büyük çoğunluğunu zaten elektronik cihazlarınızla geçiriyorsunuz. Hafta sonu da bu cihazları kullanmaya devam etmek sağlığınız açısından büyük riskler taşıyor. Elektronik cihazların yaydığı frekanslara sürekli maruz kalmak, uykuya dalmanızı zorlaştırır ve odaklanma becerilerinizi sekteye uğratır. Hafta sonları bu cihazlardan mümkün olduğu kadar uzak kalmaya çalışın. Güneşli havalarda bol bol yürüyüş yapabilir ya da uzun zamandır okumadığınız bir kitabı yeniden okumaya başlayabilirsiniz.

4. İş stresini hafta sonuna yaymak: Hafta sonu mümkün olduğu kadar çok dinlenmeniz gerekiyor. Boş vaktinizi, çok gerekli olmadıkça, asla iş hakkında sohbet ederek ya da e-postalarınızı kontrol ederek geçirmeyin. Unutmayın, hafta sonu iyice dinlenip motive olursanız, hafta içi iş yerinde çok daha verimli olursunuz.

5. Hafta sonunu temizlik yaparak geçirmek: Tüm ev işlerinizi Cumartesi ve Pazar gününe yaymak yerine, haftanın her günü yarım saatinizi bu işlere harcayabilirsiniz. Alış verişi hafta içi bir akşam yapmanız daha az zaman harcamanıza yardımcı olacaktır. Yapacağınız ev işlerini haftanın yedi gününe yayarsanız, hafta sonunuzu temizlik yapıp yorulmakla tüketmezsiniz.

6. Pazar gününden Pazartesi sendromu yaşamaya başlamak: Sizi çok yoğun bir haftanın beklediğini bildiğiniz zaman, Pazar gününden bu sendromu yaşamaya başlayabilirsiniz. Çoğu insan, gelecek hafta yapacağı işleri ve yaşayacakları telaşı düşünüp, Pazar günlerini stresli bir şekilde geçirir. Strese girmeye başladığınızı hissettiğiniz an, sevdiklerinizi arayın ve birlikte vakit geçirmeyi önerin. Tek başınıza kaldığınız zaman kafanız sadece sizi endişelendiren şeylere yönelecektir

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00