"Hakkımı helal etmiyorum"

İnegöl siyasetinin ve iş hayatının tanınmış isimlerinden Erdal Recep Bayraktar, MHP'den istifasının nedeninin İsmet Büyükataman” olduğunu belirterek, Kendisine hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum” dedi.

 MHP`de baş gösteren liste krizi beraberinde istifaları da getirdi. İnegöl siyasetinin ve iş hayatının tanınmış isimlerinden olan, yıllarca MHP'ye farklı kademelerde emek veren Erdal Recep Bayraktar, MHP'den istifasının nedeni ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İNEGÖL'ÜN SİYASİLERİ ARKA PLANA ATILIYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdal Recep Bayraktar, Yaklaşık 25 senedir MHP'nin her kademesinde yer aldım. Bu süreç içerisinde şahsımız adına hiçbir talepte bulunmadık, makamda, mevkide gözümüz olmadı. Tabanımızda değer verdiğim arkadaşlarım, kardeşlerim, ağabeylerim bizi bir yerlere getirdiler. Benim için en kutsal gördüğüm görev Ülkü Ocakları Başkanlığıydı. Ben de bu görevimi o dönem içerisinde layığı ile yerine getirdim. Şuanki süreçte İTSO Meclis Üyesi olduğumdan ve işlerimin yoğunluğundan dolayı aktif olarak yer alamadım ama gönül bağı olan arkadaşlarımıza eskiden olduğu gibi maddi manevi destek içerisinde yer aldım. Kendimle alakalı şeyler ifade etmek istemiyorum. Ben savunduğum fikirler için vermiş olduğum mücadelenin her zaman arkasında oldum. Yaptıklarımdan dolayı 1 kişi haricinde hiç kimseye gönül kırgınlığım yok. Herkes hakkını helal etsin. Bu süreçte yaşadığımız sıkıntı liste sıkıntısıdır. Niçin liste sıkıntısı? Biz bu çöplükte olan arkadaşlarız. Biz burada partili partisiz herkesin dokusunu, nefesini, mutluluğunu, hüznünü, sıkıntılarını birebir yaşayan insanlarız ve aramızdaki diyalog çok farklı bir diyalog. İnegöl, Türkiye'de ekonomi büyüklüğü anlamında 19. sırada yer almış bir ilçe. Sosyoekonomik durumu bütün Türkiye'ye pilot olarak uygulanacak nitelikte bir ilçe olmakla beraber ne hikmetse İnegöl'ümüzde çıkan değerli siyasetçiler hep arka planlara atılmakta. MHP'liyiz ama ilk önce bizim milliyetçilik anlayışımız İnegöl'den başlar. Bunu açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum. İnegöl'ün menfaatleri bizim bulunduğumuz konjonktürde her şeyin ötesinde olan bir oluşumdur. Bu noktada listeler açıklandıktan sonraki o hayal kırıklığımdan dolayı emek verdiğim MHP'den aile ile birlikte istifa etme kararını aldım. Bu konuda vicdanen de çok rahatım” dedi.

BÜYÜKATAMAN'A HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Sosyal medyada ifade ettiği 1 kişi hariç hakkımı helal ediyorum” sözünün sorulması üzerine konuşan Bayraktar, O ismi çok rahat bir şekilde ifade edebilirim. MHP'nin şuanki Genel Sekreter anlamında birisinin olduğunu düşünmüyorum. MHP'de genel bir mikserin olduğunu düşünüyorum. Sayın İsmet Büyükataman beyefendidir kendileri. İnegöl'e her zaman ket vurmuştur, siyaseten tarumar etmiştir, kendi şahsi çıkarlarını milli çıkarların önünde görmüştür. Bunu sosyal medyada kendisine de bizzat söyledim. Bundan dolayı kendisine hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum. Ben hiçbir yere aday da değildim, öyle bir derdim de niyetim de pozisyonum da yoktu ki bazı arkadaşlarımız bize milletvekili noktasında aday adayı olmamız için telkinde bulundular. Yolumuzun uzun olduğunu, bakmamız gereken başka durumların olduğunu söyledim. Fikret Fidan'ın Belediye Başkan Adaylığı sürecinde kendisi Belediye Meclis Üyeliği noktasında yer almam için bizzat üzerimde ısrarcı oldu. Biz senelerden beri bu davanın içerisinde yer almış insanız, hedefimiz belediyeyi almak. Hedefimiz buysa benden ziyade bu partiye daha oy getirebilecek, kitleleri harekete geçirebilecek, topluma mal olmuş kişilerle yola çıkalım dedim, o da bizim fikirlerimize saygı duydu. Bugün MHP bünyesinde Belediye Meclisi de olabilirdim. Nefsi davranmadım, diğer arkadaşların yolunun açılması noktasında kanaat getirdim ve yoluma devam ettim” şeklinde konuştu.

GENEL MERKEZ AÇIK YÜREKLİLİKLE AÇIKLASIN

Toplumda zahmet olmadan rahmet olmuyor” diyerek sözlerine devam eden Bayraktar, Fikret Fidan, Hasan Toktaş ismi üzerinden değil İnegöl konjonktürü üzerinden yorum yapmak istiyorum. Hasan Toktaş benim uzun süredir görev yaptığım, değer verdiğim saygıdeğer bir ağabeyim. Bir insan İnegöl'den çıkıyor kendi gücüyle ve Allah'ın yardımıyla Bursa'ya talip oluyor ve Bursa'da İl Başkanlığını delegelerin oylarıyla kazanıyor. Sıralamaya bakıyorsunuz; Hasan beyin kongrede galip geldiği ağabeyimiz 3. sırada yer alıyor, Hasan Toktaş 6. sırada yer alıyor. Fikret ağabeyimiz yarbaylıktan emekli olacakken ekibimizle ısrarcı olarak erken emekli ettirdik. Buradan ne sonuç çıkıyor? Emeklilik maaşı oranında bile taviz verdi. 3 dönem İnegöl'de aday oldu, kazanamadı ama dik duruşunu her türlü sergilemiş bir insan. İnegöl'de son seçimlerde aldığı oy oranı ortada. MHP'nin Türkiye'deki ortalama almış olduğu oyun katbekat üstünde oy almış birisidir. Siz bu insanı tutup 6. sıraya yerleştirmenin manasını bana nasıl ifade edeceksiniz? Kısaca bunları ifade etmek istiyorum. Burada mesele İnegöl meselesidir. Genel Başkanımızın etrafını sarmış, fosilleşmiş dinazorlar var. Bunlar bizim yaşadıklarımızı yaşamazlar, bilemezler, koklayamazlar, duyamazlar. Otururlar sırça köşklerinde o orada olacak bu burada olacak derler. Böyle bir şekil yok. Ne acıdır ki fikrimiz hiçbir şekilde CHP gibi bir partiyle uyuşmamakla beraber bakıyorsunuz çok demokratik bir seçim yaptılar. Biz temayül yoklamalarını yaptık, nereden yaptık? Bilgisayar üzerinden yaptık. Ben buna gülüp geçiyorum. Madem Genel Merkezimiz böyle bir şey yaptı çıksın açık yüreklilikle temayül yoklamasında Bursa içinde kim nerede, hangi sırada açıklasın. Bu bir şekilde tabanın gaz alma operasyonu muydu? Artık MHP değişmedi ama gelişti. Bu bir ateşti. Bu noktada bu ateşi yaktık. Gerekli mücadelemizi yaptık. Çakmağı çaktığıma inanıyorum. Allah sonumuzu hayreylesin. Şahsi menfaatleri milli menfaatlerin önünde tutanların Allah hiçbir zaman yar ve yardımcısı olmaz” dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07