www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hayret veren dolandırıcılık

Hayret veren dolandırıcılık

İlçemizde bulunan bazı vatandaşlar telefonlarına, ?Ödenmemiş fatura borcunuz için icra takip öncesi son 3 gündür? mesajı atıldı. Mesajdaki numarayı arayan vatandaşların, uzun süre hatta bekletilmek suretiyle ekstra telefon ücreti ödemesi plânlanmış.

 Vatandaşlardan edinilen bilgilere göre, dolandırıcılık yapan şahıslar yeni bir yol ile insanları sömürmeye devam ediyor.Telefon yolu ile yapılan dolandırıcılıkta yeni dönem yaşanıyor. İlçemizde bulunan bazı vatandaşlar telefonlarına, ?Ödenmemiş fatura borcunuz için icra takip öncesi son 3 gündür? mesajı atıldı. Mesajın içinde bulunan numarayı arayan vatandaşlar, kedilerinin sırada olduklarını, aktarılacaklarını ve bu nedenle de beklemeleri gerektiğini şeklinde yönlendirildiler.

 Kendilerinin dolandırıldığını anlayan vatandaşlar hemen telefonlarını kapatırken, yapılan dolandırıcılığın ise faturaya yansıtılacağını belirtiyorlar.

 İnegöllü vatandaşların en çok kendilerini kaptırdığı konu ise mesajla birlikte kendilerine gelen Hukuk Bürosu ibaresi oluyor. Mesajda telefon numarası da verilirken, vatandaşlar kendi borçlarının olmadığını aktarmak için aradıklarında ise dolandırıldıklarını ifade ediyor.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25