www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İKİNCİ SREBRENİTSA SURİYE

İKİNCİ SREBRENİTSA SURİYE

19 yıl önce Bosna`nın Srebrenitsa kasabasında yaşanan vahşet bugün Suriye`de yaşanıyor.

 

Bosna`nın Srebrenitsa kasabasında, Temmuz 1995`de 8 bini aşkın Müslüman, Sırp birlikleri tarafından öldürülmüştü.

BM KENDİ GÜVENLİK BÖLGESİNİ KORUYAMADI

19 yıl önce 1995`te onbinin üzerinde masum sivil Boşnak müslüman toplu halde katledildiler. Binlerce Boşnak BM`nin güvenli bölgesi diyerek Srebrenitsa`ya sığınmışlardı. Ne yazık ki BM kendi güvenli bölgesini dahi koruyamadı.

19 YIL SONRA TOPLU MEZARLAR ÇIKIYOR

Binlerce masum orada gözü dönmüş katillere adeta bir kurban gibi teslim etti. Ormanlara kaçanlar toplu halde katledildi. Toplu halde gömüldüler. 19 yıla rağmen halen toplu mezarlardan cesetler çıkarılıyor.

DÜNYA SREBRENİSTA DA OLDUĞU GİBİ SURİYE`DE DE SESSİZ

Anneler eşler çocuklar akıbetini bilmedikleri yakınlarından haber almak için yol gözlüyorlar. Elbette toplu halde öldürülen binlerce masum insan nedeniyle çok önemlidir ve çok ibretliktir. Srebrenitsa`da katliam Avrupa`nın ortasında gerçekleşmiştir. Katliamın geldiği bilindiği halde Avrupa tıpkı Suriye`deki gibi sadece seyretmekle yetinmiş ancak böyle bir katliam sonrası çok geç kalınmış olarak sonradan harekete geçilmiştir.

BM KATİLLERİ KORUMUŞ VE GÖZETMİŞTİR

BM katillere müsamaha göstermiş, kendilerini dahi korumaktan aciz kalmışlardır. İnsanlık dışı girişimin sorumluları uzun süre ellerini kolları sallayarak dolaşmış ve yargı önüne çıkarılmamıştır. Geç de olsa bazıları yargıya teslim edilmiş. Hadise tam olarak aydınlatılmamıştır.

DÜN MİLOSEVİC BUGÜN ESED

Yakın tarihte Avrupa`nın ortasında yaşanmış bu soykırım girişimi bugün Suriye`de vuku buldu. Dünya bir kez daha seyirci. Milosevic`i görmeyenler bu kez Esed`in yaptıklarına karşı kör kayıkçıyı oynuyor.

SURİYE`DE KİMYASAL VE MİSKET BOMBASI

Bosna`daki sırp vahşetinde savunmasız Bosnalı Müslümanlar tek tek kurşuna dizilirken Suriye`de daha da acı bir dram yaşanmakta sivil halkın üzerine kimyasal ve misket bombası atılmaktadır.

BOSNA VE YAHUDİ SOYKIRIMININ BENZERİ

Katliam fotoğraflarının yayınlanmasının ardından ilk tepkiyi Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Muhamed Şaçirbegoviç, gösterdi. Fotoğrafların Sırbistan`ta yaşananların benzeri olduğunu söyleyen Şaçirbegoviç, "Esad`ın Uluslararası Ceza Mahkemesi`nde yargılanması gerekiyor. Aksi halde Suriye`de de Sloboda Miloşeviç yönetimindeki Sırbistan`da yaşanan senaryonun benzeri tekrarlanabilir" dedi.

 Bosna`da 1992 yılında Sırp askerleri 23 bin Boşnak`a işkence yaptı. 312 bin kişi hayatını kaybetti. "Sırp Kasabı" lakaplı Miloseviç yargılanırken öldü. "Üstün Alman ırkını" kurmak için 6 milyon Yahudi`yi katleden Adolf Hitler, savaşı kaybedince intihar etti.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25