www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNDEPENDENT: ERDOĞAN`IN GELECEĞİ, İHTİLAFIN TEHDİDİ ALTINDA

İNDEPENDENT: ERDOĞAN`IN GELECEĞİ, İHTİLAFIN TEHDİDİ ALTINDA

Türkiye`deki yolsuzluk ve rüşvet operasyon ile ilgili, ülkenin "en etkili şahsiyetlerinden ikisinin bir güç mücadelesi içinde olduğu belirtilirken, bunun Başbakanın yönetimine ciddi bir tehlike oluşturabileceği" yorumları yapılıyor.

Türkiye`deki yolsuzluk ve rüşvet operasyon ile ilgili, ülkenin "en etkili şahsiyetlerinden ikisinin bir güç mücadelesi içinde olduğu belirtilirken, bunun Başbakanın yönetimine ciddi bir tehlike oluşturabileceği" yorumları yapılıyor. Ayrıca, "Erdoğan`ın geleceği, eski müttefiki ile ihtilafın tehdidi altında" savları da dile getiriliyor.

İngiliz İndependent gazetesi, Türkiye`nin "büyük bir rüşvet skandalı" ile sarsıldığını belirtirken yolsuzluk soruşturmasının birçok kişi tarafından, Erdoğan ile Gülen arasındaki "çirkin bir boşanmadaki ilk vuruş" olarak görüldüğünü yazdı.

Gazete, Erdoğan ile Gülen arasında patlak veren ihtilafın, hangisinin Türkiye`nin Müslüman çoğunluğunun desteğine sahip olduğu sorusunu gündeme getirdiğini, bu sorunun da seçimler öncesi önemli bir mesele olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan seçmenlerin yüzde 50`isinin civarında desteğine sahip olduğunu söylese de analistlerin skandalın seçimlerdeki şansına zarar verebileceğini söylediklerini belirten gazete, "AKP`nin seçim kampanyalarınının tümü, mega inşaat projeleri ve durmayan kalkınmaya dayalı. Aynı hükümet şimdi bu sektörlerde bir yolsuzluk sistemini kurmakla suçlanıyor" görüşlerine de yer verdi

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36