İNEGÖL EĞİTİMDE MARKA HALİNE GELDİ

İNEGÖL EĞİTİMDE MARKA HALİNE GELDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, görev aldıkları süre içerisinde yaptıkları çalışmalarla eğitimde çığır açtıklarını ve İnegöl'ü Bursa'da marka haline getirdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılı yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı. İshakpaşa İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Müdür Baştürk, bundan 10 yıl önce 7 devlet ve 1 özel lisenin bulunduğu İnegöl’de Eylül 2014 itibari ile bu sayının 25’e çıkacağını belirtti.

 

YENİDEN DEĞERLENDİRMEYE ALINACAKSINIZ

Birçok müdür ile yaklaşık 25 yıldır beraber çalıştıklarını belirterek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “En son 24 Ekim 2003 tarihinde büyük bir aşk ve şevk ile başlamış olduğum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden inşallah 13 Haziran 2014 tarihinde yine o aşk, o şevk ve o heyecanla bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Malumunuz Mart ayında çıkan yasa gereği İlçe Müdürleri, İl Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Eğitim Uzmanı olarak Valilik emri ile tahsisleri yapıldı. Siz değerli okul müdürü arkadaşlarımızın da malumunuz yarın itibari ile siz de o yasa gereği yeniden değerlendirilmek üzere işleme tabi tutulacaksınız. Dolayısı ile bu süre zarfında sizlerle ve İnegöl eğitimi adına ciddi çalışmalar yaptığımıza inanıyorum” dedi.

 

EYLÜL 2014 İTİBARİ İLE İNEGÖL’DE 25 LİSE OLACAK

İnegöl’de bir çığır açtıklarını belirten Müdür Mehmet Baştürk, “İnegöl eğitimini gerçekten marka haline getirdik. İnegöl eğitiminin dersliği, okul sayısı ile beraber büyük bir yükseliş olmasına karşılık başarı ve kalitede bir ivme kazandık. Birçoğunuz o zaman da müdürdünüz. 10 yıl önce İnegöl’de 7 tane devlet 1 tane de özel olmak üzere 8 tane lisemiz var iken bakanlığa yaptığımız tekliflerle beraber 2014 Eylül ayı itibari ile ilçemizde lise 25 tane lisemiz olacak. Özel liselerle beraber 25 tane lisemiz olacak” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL, BURSA’DA MARKA OLDU

Eğitimde öğretmenlerle beraber büyük bir çaba ve gayret sarf ettiklerini aktaran Baştürk, “İlk yıllarda başarıda problemlerimiz vardı çünkü bizim puanlı, dereceli, Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi öğrencilerimiz İnegöl’de bu tür okullar olmadığından dolayı İnegöl dışındaki illere dağılıp gidiyorlardı, anne ve babalarından uzak eğitim görüyorlardı. Ama ilçemizde açmış olduğumuz Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi, 3 tane Anadolu Lisesi ve inşallah önümüzdeki dönemde açılması için teklifte bulunduğumuz Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsümüzde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi, Spor Lisesi, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ile beraber yeni açtığımız İmam Hatip Ortaokullarıyla İnegöl’de gerçekten istediğimiz her türden liselerin açılmasına hep beraber şahitlik yaptık. Bu işe emek verdik, alın teri harcadık. Siz de biliyorsunuz ki heyecanlı, istekli ve arzulu bir yapım var. İstiyordum ki her okul başarılı olsun, her okuldan derece çıksın. Bende böyle bir anlayış var. Ben okul müdürüysem benim okulum en iyisi olmalı, ben İlçe Milli Eğitim Müdürüysem benim ilçem en iyisi, en başarılısı olmalı. Ve inanın ki İnegöl ilçesi artık Bursa’da marka olmuştur. İl Milli Eğitim de İnegöl’e bakarak kendilerine bazı örnekler çıkartıyor. Bütün toplantılarda İnegöl ile ilgili güzel şeyler söylenmektedir. Gerçekten İnegöl artık eğitimde belli bir ivmeye belli bir uçuşa geçmiştir, bir hedefe koşuyordur. İnanıyorum ki bundan sonra gelecek arkadaşlar da bu uçuşa destek verecektir ve belli bir hedefe ulaştıracaktır. Çünkü artık İnegöl’de eğitim ve kalite adına bir engel kalmamıştır. Bu güzel hizmetleri yaparken de ayrılırken de kalbim dolu dolu oluyor, mutlu oluyoruz. Allah’a şükür bir kaza bela olmadı, üzücü bir hareketimiz olmadı. Ufak tefek olaylar olduysa da çok çok önemli olaylar olmadan bugüne getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki eksiklerimiz vardı, kusurlarımız vardı, yapılacak birçok şeyimiz vardı. Bunları da bundan sonraki zaman içerisinde bizden sonra gelecek arkadaşlar tamamlayacaklardır” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07