www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl İl olmayı hak eden bir ilçe

İnegöl İl olmayı hak eden bir ilçe

CHP İlçe Yöneticisi Demet Erezcan Tunca, “Coğrafi konumumuzun uygunluğu ve ekonomik olarakta belirli bir yeterliliğe sahip olduğumuzu düşünürsek, il olmayı da hak ediyoruz demektir.”

İnegöllülerin yıllardır arzuladığı il olma hayali bir kez daha gündeme taşındı. Bursa Milletvekili Nurhayat  Altaca Kayışoğlu TBMM’de yaptığı konuşmada AK Partililere gelin İnegöl’ü birlikte il yapalım önerisi sundu.  

Kayışoğlu’nun bu teklifi, ilçede heyecana yol açtı. Konuya ilişkin CHP İlçe Yöneticisi Demet Erezcan Tunca da bir açıklama yaptı. Tunca yazılı açıklamasında, “Daha önceki Yönetimlerimiz İnegölün il olması için bir takım çalışmalarda bulunmuştur. İnegöl'de ki siyasi partilerin ve STK temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda tamamı İnegöl’ün il olması konusunda istekli olduklarını komisyona destek olacağını belirtmiştir. Ancak,  sadece Akp yönetimine konu ile ilgili bilgi verilip komisyon kurulması için çaba harcadığımızı ilettiğimizde, hükümetinin böyle bir programı olmadığından komisyona üye veremeyeceklerini belirtmişlerdi. Daha sonraki günlerde zaman zaman Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Milletvekilimiz İnegöl'ün İl olmasını mecliste sıkça dile getirdi. Ve son olarak,  31 Mart Çarşamba günü CHP Millet vekilimiz Sn. Nurhayat  Altaca Kayışoğlu'nun sunduğu kanun teklifine İnegöl ilçe yönetimi  ve İnegöl halkı olarak teşekkür ediyoruz... Vekilimizin yapmış olduğu kanun teklifi daha önce yapılmış fakat Ak Parti tarafından red edilmişti. Vekilimizin de dediği gibi oy kaygınız yok  ise gelin hep birlikte İnegöl'ü  il yapalım. Buradan Ak Parti İnegöl Milletvekili Sn. Vildan hanıma çağrıda bulunuyoruz...Beldelerin tekrar açılması ve adına mahalle denilen köylerimizin tekrar statü kazanması, özellikle 2014 yılından sonra muhtarlık mühürlerinin kıymetinin kalmadığını dile getiren muhtarlarımızda il olma teklifimize sıcak bakacaklarını düşünüyoruz. Coğrafi konumumuzun uygunluğu ve ekonomik olarakta belirli bir yeterliliğe sahip olduğumuzu düşünürsek il olmayı da hak ediyoruz demektir.”

 

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36