www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl Mudanya kadar olamadı

İnegöl Mudanya kadar olamadı

Yıllardır üniversite hayali kuran ve bir çok kez müjdesi verilen İnegöl Üniversitesi hayal olurken, Mudanya Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak.

Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Teklife göre, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Mudanya Üniversitesi” adıyla Bursa’da bir vakıf üniversitesi kurulacak.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanan Komisyonda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Yükseköğretim Teşkilat Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alındı. Kabul edilen teklifte, “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin isminin “İstanbul Topkapı Üniversitesi” şeklinde değiştirilmesi öngörülüyor. Teklife göre, Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Mudanya Üniversitesi adıyla Bursa’da bir vakıf üniversitesi kurulacak. Bu üniversite, sanat ve sosyal bilimler fakültesi, mühendislik, mimarlık ve tasarım fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, lisansüstü eğitim enstitüsü ve meslek yüksekokulundan oluşacak.

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl Ankara’da kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından heyecanını sosyal medya hesaplarından “Allaha şükür” diyerek paylaştı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı'ndan onay alan Mudanya Üniversitesi 103 bin metrekare alanda 3 bin 600 öğrenci ile kapılarını açmaya hazırlanıyor. Sanat ve sosyal bilimler fakültesi, mühendislik, mimarlık ve tasarım fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, lisansüstü eğitim enstitüsü ve meslek yüksekokulunu bünyesinde barındıracak olan Mudanya Üniversitesi şehre de taşınacak. Pirinç Han, Yıldırım Darüşşifa, Muradiye'deki Fabrika-ı Hümayun ve Hisar'daki tarihi bir mekan üniversitenin bölümleri olacak.



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87