www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´E KARDEŞLİK TEKLİFİ

İNEGÖL´E KARDEŞLİK TEKLİFİ

İnegöl´e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunan Belarus heyeti, İnegöl Belediyesi ziyaretinde İnegöl´e Belarus´tan bir kardeş şehir bulmak istediklerini ifade ettiler.

 

Belarus (Beyaz Rusya) Orman Bakanı Yuri Nazarov, ülkesinin İstanbul Başkonsolosu İgorBely ve beraberindeki işadamı heyetin İnegöl Belediyesi´ne yaptıkları ziyaret esnasında Belarus heyeti, İnegöl´e kardeş şehir olma teklifinde bulundu.

 

KARDEŞ OLUP ORTAK ÜRÜN ÇIKARALIM

Ziyarette konuşan Belarus İstanbul Başkonsolosu İgorBely, Belarus ve Türkiye halkları arasında ruh olarak bir yakınlık olduğunu ifade ederek; ?İnegöl´ü bir Belarus şehri ile kardeş şehri yapalım ama onlar da Belarus´ta mobilya üretimi yapan bir şehir olsun. Biz bu suretle ilişkilerimizi geliştirelim, birbirimizin tecrübelerinden yararlanarak bir ürün ortaya çıkaralım? dedi.

 

MECLİSİMİZE VE BAŞKANIMIZA SUNACAĞIZ

İnegöl Belediye Başkan Vekili Alper Taban ise, ?Kardeş şehir olma hususunda da tabi ki meclisimize ve Belediye Başkanımıza bu görüşmeyi aktaracağım, değerlendirildikten sonra sonucu alacağız. Zaten hükümetimiz de ülkeler arası işbirliklerinde ticari gelişimi önemsiyor. Bizler de yerelde bu gelişmeleri önemsiyoruz? ifadelerinde bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36