www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl’e güç katacağız

İnegöl’e güç katacağız

İnegöl’ün geleceğinde söz sahibi olmak isteyen genç iş insanları, ilk ziyaretlerini İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’a gerçekleştirdi.

İnegöl’de ağırlıklı olarak mobilya sektörünün başını çektiği genç işadamları, Genç Girişimciler Oluşumu çatısı altında toplandı.

Koltuk üreticisi Uğur Üner’in sözcülüğünü yaptığı oluşum, sektörel talep ve önerilerini paylaşmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ile bir toplantı gerçekleştirdi.

İnegöl Ticaret Odası Toplantı salonunda pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşen toplantıda genç işadamları adına taleplerini dile getiren Uğur Üner, İnegöl’deki küçük ve orta ölçekli genç iş insanlarını bir oluşum etrafında bir araya getirerek, başta mobilya sektörü olmak üzere, her alanda talep ve önerilerini kamuoyu ile paylaşarak çözümde pay sahibi olmak istediklerini söyledi.

Konuşmasında mobilya sektörüne ilişkin taleplerini dile getiren Üner,  “2. OSB’de küçük ve orta ölçekli üreticiler için uygun maliyetli yer tahsisi talep ediyoruz ve yapılacak parselleme çalışmalarından mutlaka haberdar olmak istiyoruz. Yine uzun zamandır mobilya sektöründe devam eden ham madde sıkıntısının bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu konuda bize düşen bir görev varsa taşın altına elimizi koymaya hazırız. Pandemi nedeniyle ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok esnafımızda ödemeler noktasında sıkıntılar var. Özellikle işyeri sahipleri pandemiye rağmen fahiş zamlar yaptılar. Kiracı olan esnaflarımız yüzde 40’lara varan bu zamlar karşısında gerçekten büyük sıkıntı içerisine düştüler.  Bu konuda gerekli çalışmanın yapılmasını istiyor, hükümet yetkililerine ve siyasilere bu haksız zamların ve esnafın yaşadığı sıkıntıların anlatılmasını bekliyoruz. Ve yine İnegöl’de iş ve istihdam üreten, ilçemize katma değer sağlayan genç arkadaşlarımızın enerjisini ve heyecanını ilçemizdeki tüm sektör temsilcisi oda ve kurumlarda aktif olarak kullanmak arzusundayız. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere,  tüm ilgili odalarımızda aktif olarak görev almaya hazırız. Amacımız İnegöl’ün var olan gücüne güç katmak.”ifadelerini kullandı.

Üner, her sektörden iş insanının bir araya geldiği oluşumu, önümüzdeki günlerde dernekleştirerek resmi hüviyet kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’da ilçemizdeki genç iş insanlarının önemine dikkat çekerek, “İnegöl bir mobilya şehri. Bizler bu görevleri babalarımızdan, abilerimizden devraldık. Siz genç arkadaşlarımız da İnegöl’ün bugünün de ve yarının da söz sahibi olacak arkadaşlarımızsınız. Siz genç iş insanlarının bir araya gelerek İnegöl’ün ve sektörlerinizin sorunlarına yönelik çözüm taleplerini bizde kendimize görev addediyoruz. İnşallah hep birlikte ilçemizi hem ekonomik yönden, hem de sosyal anlamda en iyi yerlere getireceğimize inanıyorum”dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25